Eendenborstfilet met noedels en groene kool
Doordat je de eendenborstfilets op de vetkant bakt, blijft het vlees lekker sappig. Dit recept bewijst dat wild prima past in Aziatische gerechten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Snijd de vetkant van de eendenborstfilets kruislings in zodat er een ruitjespatroon in het vet ontstaat (net niet zo diep dat je in het vlees snijdt). Vet de ovenschaal in. Wrijf de vetkant van de filets in met de 5 kruidenpoeder. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de filets op de vetkant 5 min. op middelhoog vuur. Keer en bak nog 1 min. op de vleeskant. Leg de filets met de vetkant naar boven in de ovenschaal en zet ca. 5 min. in de oven. Neem uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat nog 5 min. rusten.
Verwijder indien nodig de dikke nerven van de kool en snijd de kool in reepjes van ½ cm. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de rode peper. Snijd het vruchtvlees fijn. Schil en rasp de gember.
Verhit de olie in een wok en roerbak de kastanjechampignons 2 min. Voeg de kool, gember, bosui, rode peper en woksaus toe en roerbak 5 min. Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg toe aan het champignonmengsel.
Snijd de koriander fijn. Snijd de eendenborst in plakjes van ½ cm. Serveer de eendenborst op de noedels. Bestrooi met de koriander en besprenkel met sesamolie.
Eendenborstfilet met noedels en groene kool
Instructievideo - 03:30 min.
Eendenborstfilet met noedels en groene kool
Doordat je de eendenborstfilets op de vetkant bakt, blijft het vlees lekker sappig. Dit recept bewijst dat wild prima past in Aziatische gerechten.
hoofdgerecht
null personen
660 kcal
30 min. bereiden
5 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Snijd de vetkant van de eendenborstfilets kruislings in zodat er een ruitjespatroon in het vet ontstaat (net niet zo diep dat je in het vlees snijdt). Vet de ovenschaal in. Wrijf de vetkant van de filets in met de 5 kruidenpoeder. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de filets op de vetkant 5 min. op middelhoog vuur. Keer en bak nog 1 min. op de vleeskant. Leg de filets met de vetkant naar boven in de ovenschaal en zet ca. 5 min. in de oven. Neem uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat nog 5 min. rusten.
Verwijder indien nodig de dikke nerven van de kool en snijd de kool in reepjes van ½ cm. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de rode peper. Snijd het vruchtvlees fijn. Schil en rasp de gember.
Verhit de olie in een wok en roerbak de kastanjechampignons 2 min. Voeg de kool, gember, bosui, rode peper en woksaus toe en roerbak 5 min. Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg toe aan het champignonmengsel.
Snijd de koriander fijn. Snijd de eendenborst in plakjes van ½ cm. Serveer de eendenborst op de noedels. Bestrooi met de koriander en besprenkel met sesamolie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 eendenborstfilets
2 tl 5 kruidenpoeder
400 g groene kool
3 bosuien
1 rode peper
3 cm verse gember
2 el arachideolie
200 g gesneden kastanjechampignons
3 el woksaus hoisin
270 g udon-noedels
15 g verse koriander
2 el sesamolie
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)