Forel in zoutkorst
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 240 °C of gasovenstand 6. Helft van zout over ovenschaal verdelen en iets bevochtigen. Forellen erop leggen en afdekken met rest van zout. Ook iets bevochtigen en goed aandrukken. Ovenschaal ca. 25 minuten in oven plaatsen. Intussen aardappels schillen, wassen en in ca. 20 minuten gaar koken. Broccoli schoonmaken, in roosjes verdelen, stelen in stukjes snijden en in ca. 10 minuten gaar koken. Boter smelten. Bieslook en peterselie fijnknippen en erdoor roeren. Zoutkorst aan tafel wegbreken en forellen opdienen. Serveren met gekookte aardappels, broccoli en botersausje.
Bereiden in zoutkorst
Instructievideo - 01:47 min.
Forel in zoutkorst
hoofdgerecht
null personen
790 kcal
30 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 240 °C of gasovenstand 6. Helft van zout over ovenschaal verdelen en iets bevochtigen. Forellen erop leggen en afdekken met rest van zout. Ook iets bevochtigen en goed aandrukken. Ovenschaal ca. 25 minuten in oven plaatsen. Intussen aardappels schillen, wassen en in ca. 20 minuten gaar koken. Broccoli schoonmaken, in roosjes verdelen, stelen in stukjes snijden en in ca. 10 minuten gaar koken. Boter smelten. Bieslook en peterselie fijnknippen en erdoor roeren. Zoutkorst aan tafel wegbreken en forellen opdienen. Serveren met gekookte aardappels, broccoli en botersausje.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 pakken grof zeezout
4 forellen
1 kilo vastkokende aardappels
750 g broccoli
200 g roomboter
½ zakje verse bieslook
½ zakje verse peterselie
Dit heb je nodig
ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter