Kip in zoutkorst
Door de kip in de zoutkorst te bereiden, krijg je heerlijk sappige kip.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng het zout met de bloem. Pel de tenen knoflook.
Splits de eieren. Voeg de eiwitten met het water toe aan het zout en de bloem. Meng alles door elkaar. De eidooiers worden niet gebruikt.
Vul de holte van de kip met de knoflook en kruidenmix.
Bedek de braadslee met een laag van 1 cm van het zoutmengsel. Leg de kip erop en pak in met de rest van het zoutmengsel. Zorg ervoor dat de kip aan alle kanten bedekt is en dat de laag overal even dik is.
Bak de kip ca. 70 min. in de oven. Neem hem uit de oven en laat 10 min. rusten. Breek de korst met behulp van een zwaar mes of deegroller.
Kip in zoutkorst
Instructievideo - 02:29 min.
Bereiden in zoutkorst
Instructievideo - 01:47 min.
Kip in zoutkorst
Door de kip in de zoutkorst te bereiden, krijg je heerlijk sappige kip.
hoofdgerecht
null personen
330 kcal
10 min. bereiden
10 min. wachten
70 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng het zout met de bloem. Pel de tenen knoflook.
Splits de eieren. Voeg de eiwitten met het water toe aan het zout en de bloem. Meng alles door elkaar. De eidooiers worden niet gebruikt.
Vul de holte van de kip met de knoflook en kruidenmix.
Bedek de braadslee met een laag van 1 cm van het zoutmengsel. Leg de kip erop en pak in met de rest van het zoutmengsel. Zorg ervoor dat de kip aan alle kanten bedekt is en dat de laag overal even dik is.
Bak de kip ca. 70 min. in de oven. Neem hem uit de oven en laat 10 min. rusten. Breek de korst met behulp van een zwaar mes of deegroller.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg grof zeezout
500 g tarwebloem
5 tenen knoflook
2 middelgrote eieren
350 ml koud water
1 hele kip
20 g koelverse Italiaanse kruidenmix
Dit heb je nodig
braadslee