Kip van de barbecue
Aan de slag
Snijd de rode peper fijn. Meng met de olie, de knoflook en de Italiaanse kruiden. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Leg de kip op een snijplank met de borst naar beneden en snijd de rug doormidden. Druk de kip zover open tot hij opengeklapt blijft liggen. Zo kan hij goed garen in de oven en krijgt hij op de barbecue een lekkere barbecuesmaak. Bestrijk de kip rondom met het oliekruidenmengsel en laat 30 min. intrekken. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
Leg de kip op de bakplaat en bak 35-40 min. in het midden van de oven. Leg de kip daarna op de barbecue en gril nog 10-15 min. Keer voortdurend.
Vlees grillen op de barbecue
Instructievideo - 02:53 min.
Kip van de barbecue
hoofdgerecht
null personen
265 kcal
25 min. bereiden
70 min. wachten
Aan de slag
Snijd de rode peper fijn. Meng met de olie, de knoflook en de Italiaanse kruiden. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Leg de kip op een snijplank met de borst naar beneden en snijd de rug doormidden. Druk de kip zover open tot hij opengeklapt blijft liggen. Zo kan hij goed garen in de oven en krijgt hij op de barbecue een lekkere barbecuesmaak. Bestrijk de kip rondom met het oliekruidenmengsel en laat 30 min. intrekken. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
Leg de kip op de bakplaat en bak 35-40 min. in het midden van de oven. Leg de kip daarna op de barbecue en gril nog 10-15 min. Keer voortdurend.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode peper
5 el olijfolie
1 teen knoflook
3 tl Italiaanse kruidenmix
1 hele kip