Hele BBQ-kip met Italiaanse kruiden en gegrilde citroen
Een pronkstuk van de BBQ: deze hele gegrilde kip met Italiaanse kruiden en citroen. Je hebt maar 5 ingrediënten, wat tijd en liefde nodig om dit overheerlijke gerecht op tafel te zetten.
Aan de slag
Laat de geklaarde boter op kamertemperatuur komen. Boen de citroenen schoon en rasp de gele schil. Ris uit het bakje Italiaanse kruidenmix van 5 g tijm en 5 g oregano (per hele scharrelkip) de blaadjes van de takjes. Snijd de tijm-, oregano- en 5 g salieblaadjes (per hele scharrelkip) fijn en meng met de geklaarde boter, het citroenrasp, peper en het zout.
Knip met een keukenschaar de kip aan beide kanten langs de ruggengraat in en verwijder hem, deze gebruik je niet. Keer de kip om en druk haar aan, zodat ze plat blijft liggen. Smeer de kip tussen de huid en het vlees in met ⅔ van het botermengsel. Leg de kip 1 uur onafgedekt in de koelkast.
Steek de barbecue aan. Haal de kip uit de koelkast en leg plat met de opengesneden kant naar beneden op de grillschaal. Zorg voor indirecte hitte. Rooster 30 min. met de deksel dicht.
Smeer de kip in met de rest van het botermengsel. Keer haar voorzichtig om, leg met de huidkant op de grillschaal en rooster nog 10 min. Leg de kip op het rooster van de barbecue met directe hitte en gril nog 5 min. Haal van de barbecue en laat 10 min. rusten onder een stuk aluminiumfolie.
Snijd ondertussen de citroenen doormidden. Gril ze met de snijkant naar beneden 3-5 min. op de barbecue met directe hitte tot er mooie grillstrepen op zitten. Serveer ze bij de kip.
Hele BBQ-kip met Italiaanse kruiden en gegrilde citroen
Een pronkstuk van de BBQ: deze hele gegrilde kip met Italiaanse kruiden en citroen. Je hebt maar 5 ingrediënten, wat tijd en liefde nodig om dit overheerlijke gerecht op tafel te zetten.
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
75 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Laat de geklaarde boter op kamertemperatuur komen. Boen de citroenen schoon en rasp de gele schil. Ris uit het bakje Italiaanse kruidenmix van 5 g tijm en 5 g oregano (per hele scharrelkip) de blaadjes van de takjes. Snijd de tijm-, oregano- en 5 g salieblaadjes (per hele scharrelkip) fijn en meng met de geklaarde boter, het citroenrasp, peper en het zout.
Knip met een keukenschaar de kip aan beide kanten langs de ruggengraat in en verwijder hem, deze gebruik je niet. Keer de kip om en druk haar aan, zodat ze plat blijft liggen. Smeer de kip tussen de huid en het vlees in met ⅔ van het botermengsel. Leg de kip 1 uur onafgedekt in de koelkast.
Steek de barbecue aan. Haal de kip uit de koelkast en leg plat met de opengesneden kant naar beneden op de grillschaal. Zorg voor indirecte hitte. Rooster 30 min. met de deksel dicht.
Smeer de kip in met de rest van het botermengsel. Keer haar voorzichtig om, leg met de huidkant op de grillschaal en rooster nog 10 min. Leg de kip op het rooster van de barbecue met directe hitte en gril nog 5 min. Haal van de barbecue en laat 10 min. rusten onder een stuk aluminiumfolie.
Snijd ondertussen de citroenen doormidden. Gril ze met de snijkant naar beneden 3-5 min. op de barbecue met directe hitte tot er mooie grillstrepen op zitten. Serveer ze bij de kip.
bereidingstip:
bereidingstip:
bereidingstip:
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g geklaarde boter
2 biologische citroenen
15 g verse Italiaanse kruidenmix
1 tl zout
1 hele scharrelkip
Dit heb je nodig
barbecue
grillschaal
aluminiumfolie