Kip in zoutkorst
bewaar
bewaar

Kip in zoutkorst

20 min. bereiden / 1 uur 50 min. wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen 1 sinaasappel schoon, rasp van de oranje schil en houd de rasp apart. Halveer de vruchten en stop ze met de kruidenmix in de buikholte van de kippen. Druk deze weer goed dicht. Maak een mengsel van de uit de zakjes gehaalde thee, het zeezout en de eiwitten. Verdeel een gedeelte ervan over de bodem van de braadslede en leg de kippen erop. Bedek elke kip goed met de rest van het zoutmengsel, druk goed aan en besprenkel ze met wat druppels water voor een extra stevige korst. Bak de kippen in de oven in 90 minuten gaar, en laat ze daarna buiten de oven nog 15-20 minuten rusten. Stamp in de vijzel de peperkorrels grof en meng ze met de olijfolie, peterselie, knoflook en apart gehouden sinaasappelrasp. Breek de zoutkorst aan tafel. Verwijder het zout en de huid. Verdeel de kippen over 8 borden en druppel er wat sinaasappelolie over.

Bereiden in zoutkorst

Instructievideo - 01:47 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kip in zoutkorst

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig