Forel in zeezout
bewaar
bewaar

Forel in zeezout

35 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bestrijk de binnen- en buitenkant van de forellen met de citroenolie, verdeel de helft van de dille over de buikholten en bestrooi met (versgemalen) peper. Meng het zeezout met het eiwit. Bedek de bodem van de ovenschaal met een deel van het zoutmengsel. Leg de forellen erop en dek ze af met de rest van het zoutmengsel; zorg ervoor dat alle vis bedekt is. Bak de forellen in 25 minuten in de oven gaar. Haal de forellen uit de oven, neem ze voorzichtig uit de zoutkorst en verwijder vel en graat. Serveer met de rode peper en mango. Lekker met broccoli met sinaasappelkruim (zie www.ah.nl/recepten).

algemeenForel is op zijn lekkerst als je 'm met vel en al bereidt. de graat geeft namelijk extra smaak af. En pak je de forel in zout in, dan kunnen sappen en geuren niet ontsnappen. gebruik wel grof zeezout; fijn zout maakt de vis te vochtig en te zout van smaak.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Forel in zeezout

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig