Bouillabaisse (vissoep)
Bouillabaise is een beroemde Franse soep. De vissoep komt oorspronkelijk uit de regio rondom Marseille. Deze versie maken we met kabeljauw, mosselen en garnalen.
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Snipper de uien. Was de bleekselderij, snijd in de lengte doormidden en snijd de repen in kleine blokjes. Halveer de venkelknol en verwijder de harde kern. Snijd in de lengte in repen en de repen in kleine blokjes. Snijd de tomaten in kleine blokjes.
Verwarm de olie in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui, bleekselderij en venkel met het venkelzaad 8 min. Roer af en toe.
Haal de blaadjes van de takjes tijm. Voeg de tomaten, tomatenpuree, laurier, tijm en saffraan toe en bak 3 min. mee.
Blus af met de pernod en schenk de visfond en het water erbij. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. koken.
Maak ondertussen de mosselen schoon, gooi kapotte exemplaren weg. Spoel onder koud stromend water en verwijder de mosselen die openblijven als je erop tikt. Laat uitlekken in een vergiet. Snijd de kabeljauw in stukken van ca. 3 cm.
Doe de mosselen in de pan, breng opnieuw aan de kook en kook 2 min. Voeg de kabeljauw en garnalen toe, breng weer aan de kook en kook 2 min.
Snijd de peterselie fijn. Verdeel de soep over diepe borden en bestrooi met de peterselie.
Bouillabaisse (vissoep)
Bouillabaise is een beroemde Franse soep. De vissoep komt oorspronkelijk uit de regio rondom Marseille. Deze versie maken we met kabeljauw, mosselen en garnalen.
hoofdgerecht
null personen
200 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Snipper de uien. Was de bleekselderij, snijd in de lengte doormidden en snijd de repen in kleine blokjes. Halveer de venkelknol en verwijder de harde kern. Snijd in de lengte in repen en de repen in kleine blokjes. Snijd de tomaten in kleine blokjes.
Verwarm de olie in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui, bleekselderij en venkel met het venkelzaad 8 min. Roer af en toe.
Haal de blaadjes van de takjes tijm. Voeg de tomaten, tomatenpuree, laurier, tijm en saffraan toe en bak 3 min. mee.
Blus af met de pernod en schenk de visfond en het water erbij. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. koken.
Maak ondertussen de mosselen schoon, gooi kapotte exemplaren weg. Spoel onder koud stromend water en verwijder de mosselen die openblijven als je erop tikt. Laat uitlekken in een vergiet. Snijd de kabeljauw in stukken van ca. 3 cm.
Doe de mosselen in de pan, breng opnieuw aan de kook en kook 2 min. Voeg de kabeljauw en garnalen toe, breng weer aan de kook en kook 2 min.
Snijd de peterselie fijn. Verdeel de soep over diepe borden en bestrooi met de peterselie.
combinatietip:
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 tenen knoflook
2 middelgrote uien
2 stengels bleekselderij
1 venkelknol
2 tomaten
4 traditionele olijfolie
1 el venkelzaad
3 takjes verse tijm
2 tl tomatenpuree in blik
2 laurierblaadjes
50 mg saffraan
50 ml Pernod
760 ml visfond
250 ml water
1 groentebouillonblokje
1 kg verse mosselen
200 g verse kabeljauwfilets
125 g roerbakgarnalen naturel
15 g verse platte peterselie