Franse vissoep
Het klinkt misschien heel chique, maar deze soep staat zo op tafel.
Aan de slag
Snijd de ui in ringen. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen. Halveer de venkelknollen in de lengte en snijd de helften in repen. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in halve ringen.Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui, venkel en paprika 5 min. op middelhoog vuur.
Voeg de saffraan, tomatenblokjes, het water en de bouillontablet toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 5 min. zachtjes koken. Voeg de zeevruchten toe en breng de soep tegen de kook aan. Snijd ondertussen de peterselie grof. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met de peterselie.
Franse vissoep
Het klinkt misschien heel chique, maar deze soep staat zo op tafel.
hoofdgerecht
null personen
240 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ui in ringen. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen. Halveer de venkelknollen in de lengte en snijd de helften in repen. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in halve ringen.Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui, venkel en paprika 5 min. op middelhoog vuur.
Voeg de saffraan, tomatenblokjes, het water en de bouillontablet toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 5 min. zachtjes koken. Voeg de zeevruchten toe en breng de soep tegen de kook aan. Snijd ondertussen de peterselie grof. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met de peterselie.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
2 venkelknollen
1 zak paprikamix (rood, groen, geel)
2 el traditionele olijfolie
50 mg saffraan
1 blik tomatenblokjes
750 ml water
½ groentebouillontablet
450 g diepvries zeevruchten
20 g verse platte peterselie