Linzensalade
Aan de slag
In vergiet linzen wassen. In ruime pan linzen bedekken met water en aan de kook brengen. Intussen uien pellen en in 1 ui kruidnagel steken. Wortel schillen en in kleine blokjes snijden. Knoflook pellen. Laurierblad, 2 takjes peterselie en tijm met draadje omwikkelen. Aan linzen in pan toevoegen: ui met kruidnagel, winterwortel, 1 teentje knoflook, kruidenboeketje en zout en peper. Vuur laag draaien en linzen ca. 15 minuten koken. Intussen in koekenpan baconreepjes zachtjes uitbakken. Rest van ui en knoflook fijnhakken. In kom mengen met mosterd en azijn. Al roerend olie toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Linzen afgieten en kort laten uitdampen. Ui, knoflook en kruidenboeketje eruit nemen. Bieslook klein knippen en rest van peterselie fijnhakken. Uitgedampte linzen mengen met dressing, uitgebakken baconreepjes en peterselie. Bestrooien met bieslook. Lauwwarm serveren.
Linzensalade
null personen
705 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
In vergiet linzen wassen. In ruime pan linzen bedekken met water en aan de kook brengen. Intussen uien pellen en in 1 ui kruidnagel steken. Wortel schillen en in kleine blokjes snijden. Knoflook pellen. Laurierblad, 2 takjes peterselie en tijm met draadje omwikkelen. Aan linzen in pan toevoegen: ui met kruidnagel, winterwortel, 1 teentje knoflook, kruidenboeketje en zout en peper. Vuur laag draaien en linzen ca. 15 minuten koken. Intussen in koekenpan baconreepjes zachtjes uitbakken. Rest van ui en knoflook fijnhakken. In kom mengen met mosterd en azijn. Al roerend olie toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Linzen afgieten en kort laten uitdampen. Ui, knoflook en kruidenboeketje eruit nemen. Bieslook klein knippen en rest van peterselie fijnhakken. Uitgedampte linzen mengen met dressing, uitgebakken baconreepjes en peterselie. Bestrooien met bieslook. Lauwwarm serveren.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g rode linzen
2 uien
1 kruidnagel
1 stuk winterwortel
2 teentjes knoflook
1 laurierblad
15 g verse peterselie
1 takje tijm
0 zout en peper
150 g baconreepjes
1 theelepel Dijonmosterd
4 eetlepels wijnazijn
125 ml olie
25 g verse bieslook