Gwyneth Paltrows linzensalade
Veganistische salade met citroen, peterselie en twee soorten mosterd.
Aan de slag
Breng een grote pan met water aan de kook, kook de linzen op halfhoog vuur in ongeveer 20 min. gaar. Giet ze af, leg ze in een grote kom en zet apart.
Pers een 1/2 citroen uit. Klop in een kleinere kom een mengsel van de beide soorten mosterd, het citroensap, de azijn, olijfolie en een flinke snuf zout. Snipper de ui. Halveer de tomaten en hak de peterselie grof.
Doe de vinaigrette bij de linzen samen met de tomaten, ui en peterselie. Breng de salade op smaak met zout en desgewenst nog wat citroen of olijfolie. Deze salade smaakt het best als je hem minstens een halfuur laat rusten en serveert op kamertemperatuur.
Gwyneth Paltrows linzensalade
Instructievideo - 03:20 min.
Gwyneth Paltrows linzensalade
Veganistische salade met citroen, peterselie en twee soorten mosterd.
hoofdgerecht
null personen
310 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Breng een grote pan met water aan de kook, kook de linzen op halfhoog vuur in ongeveer 20 min. gaar. Giet ze af, leg ze in een grote kom en zet apart.
Pers een 1/2 citroen uit. Klop in een kleinere kom een mengsel van de beide soorten mosterd, het citroensap, de azijn, olijfolie en een flinke snuf zout. Snipper de ui. Halveer de tomaten en hak de peterselie grof.
Doe de vinaigrette bij de linzen samen met de tomaten, ui en peterselie. Breng de salade op smaak met zout en desgewenst nog wat citroen of olijfolie. Deze salade smaakt het best als je hem minstens een halfuur laat rusten en serveert op kamertemperatuur.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
190 g gedroogde puy linzen
½ citroen
1 el dijonmosterd
1 el grove Zaanse mosterd
2 el witte wijnazijn
4 el extra vierge olijfolie
1 mespunt grof zeezout
1 kleine rode ui
125 g gele cherrytomaten
10 g verse platte peterselie