Zeevruchtenpilav
Aan de slag
Ui pellen en snipperen. Knoflook pellen en fijn hakken. Venkel wassen, schoonmaken, groen bewaren en venkel in kleine blokjes snijden. Helft van olie verhitten. Fruits de mer en mosselen laten uitlekken en in pan ca. 2 minuten al omscheppend bakken. Uit pan op bord scheppen. Rest van olie in zelfde pan doen. Ui en venkel ca. 5 minuten bakken, af en toe omscheppen. Knoflook, oregano en rijst erdoor roeren, al omscheppend ca. 1 minuut bakken. 1/2 Liter water toevoegen en aan de kook brengen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Rijst in ca. 15 minuten afgedekt op laag vuur koken. Mosselen, fruits de mer en ouzo door rijst scheppen, afgedekt nog ca. 5 minuten verwarmen. Pilaf op smaak brengen met zout en peper, met venkelgroen garneren. Lekker met een tros-tomatensalade of in de oven gebakken tomaten.
Zeevruchtenpilav
hoofdgerecht
null personen
370 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Ui pellen en snipperen. Knoflook pellen en fijn hakken. Venkel wassen, schoonmaken, groen bewaren en venkel in kleine blokjes snijden. Helft van olie verhitten. Fruits de mer en mosselen laten uitlekken en in pan ca. 2 minuten al omscheppend bakken. Uit pan op bord scheppen. Rest van olie in zelfde pan doen. Ui en venkel ca. 5 minuten bakken, af en toe omscheppen. Knoflook, oregano en rijst erdoor roeren, al omscheppend ca. 1 minuut bakken. 1/2 Liter water toevoegen en aan de kook brengen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Rijst in ca. 15 minuten afgedekt op laag vuur koken. Mosselen, fruits de mer en ouzo door rijst scheppen, afgedekt nog ca. 5 minuten verwarmen. Pilaf op smaak brengen met zout en peper, met venkelgroen garneren. Lekker met een tros-tomatensalade of in de oven gebakken tomaten.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
1 teentje knoflook
1 venkelknol
3 eetlepels olijfolie
150 g fruits de mer
150 g gekookte mosselen
250 g rijst
1 theelepel oregano
1 visbouillontablet
2 eetlepels ouzo
0 zout en peper