Soezenbeslag
Zelf soesjes maken om je eigen soezentoren te bouwen? Met dit soezenbeslag maak je lege soezen om zowel hartig als zoet te vullen. Denk aan een roomkaasvulling voor bij de carpaccio of een slagroomvulling met chocolade voor een feestelijk dessert.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Verwarm de melk met het water in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de boter toe en verwarm tot de boter gesmolten is. Voeg het meel, de suiker en het zout toe. Roer door met een spatel tot het meel is opgenomen.
Roer het deeg 4-5 min. door tot je een glanzende deegbal hebt die loskomt van de randen van de pan.
Doe het deeg in de kom van de staande mixer met bisschopshaak en laat het deeg 6-8 min. helemaal afkoelen op lage snelheid. Klop ondertussen 8 eieren los en meng beetje bij beetje door het afgekoelde deeg tot het ei helemaal is opgenomen en je een egaal, stevig deeg hebt. Voeg eventueel het 9e ei toe als het nog wat de droog is. Mix nog 2 min. Het deeg is goed als je de deeghaak uit het deeg omhooghaalt en het in een V blijft hangen. Schep het deeg in een spuitzak en laat 30 min. rusten buiten de koelkast.
Knip 2 cm van de onderkant van de spuitzak en spuit 70 soezen van Ø 2-3 cm op 2 of 3 met bakpapier beklede bakplaten. Bak de soezen met 1 bakplaat tegelijk in 20-25 min. lichtbruin en gaar. Laat volledig afkoelen.
Soezenbeslag
Zelf soesjes maken om je eigen soezentoren te bouwen? Met dit soezenbeslag maak je lege soezen om zowel hartig als zoet te vullen. Denk aan een roomkaasvulling voor bij de carpaccio of een slagroomvulling met chocolade voor een feestelijk dessert.
nagerecht
null porties
50 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
75 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Verwarm de melk met het water in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de boter toe en verwarm tot de boter gesmolten is. Voeg het meel, de suiker en het zout toe. Roer door met een spatel tot het meel is opgenomen.
Roer het deeg 4-5 min. door tot je een glanzende deegbal hebt die loskomt van de randen van de pan.
Doe het deeg in de kom van de staande mixer met bisschopshaak en laat het deeg 6-8 min. helemaal afkoelen op lage snelheid. Klop ondertussen 8 eieren los en meng beetje bij beetje door het afgekoelde deeg tot het ei helemaal is opgenomen en je een egaal, stevig deeg hebt. Voeg eventueel het 9e ei toe als het nog wat de droog is. Mix nog 2 min. Het deeg is goed als je de deeghaak uit het deeg omhooghaalt en het in een V blijft hangen. Schep het deeg in een spuitzak en laat 30 min. rusten buiten de koelkast.
Knip 2 cm van de onderkant van de spuitzak en spuit 70 soezen van Ø 2-3 cm op 2 of 3 met bakpapier beklede bakplaten. Bak de soezen met 1 bakplaat tegelijk in 20-25 min. lichtbruin en gaar. Laat volledig afkoelen.
bereidingstip:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 ml halfvolle melk
250 ml water
230 g ongezouten roomboter
270 g tarwebloem
1 tl kristalsuiker
½ tl zout
8 middelgrote scharreleieren
1 scharrelei
Dit heb je nodig
staande mixer met bisschopshaak
spuitzak
bakpapier
bakplaten