Baked espresso martini cheesecake (advertorial)
Wij zijn gek op espresso martini's. En op cheesecake. Deze baked espresso martinicheesecake is dus ook echt een cadeautje, ook als je niets te vieren hebt.
Aan de slag
Zet met elke capsule 1 espresso van 25 ml en laat afkoelen tot gebruik.
Smelt ondertussen de boter in een kleine steelpan. Maal de koekjes (eventueel in delen) in het hakmolentje van de staafmixer fijn en meng de gesmolten boter en 10 ml koffielikeur erdoor. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verdeel het koekmengsel over de bodem. Druk aan met de achterkant van een lepel en laat in de koelkast opstijven tot gebruik.
Verwarm de oven voor op 150 °C. Klop met een handmixer de zuivelspread en crème fraîche in een grote kom los. Voeg 120 g suiker, de rest van de koffielikeur, de espresso en het vanille-extract toe en mix tot alles goed is gemengd.
Klop de eieren los en voeg ze beetje bij beetje al mixend op lage snelheid toe aan het roomkaasmengsel tot alles is opgenomen. Mix niet te lang, door te veel lucht in je mengsel kan de cheesecake barsten tijdens het bakken.
Schenk het cheesecakemengsel gelijkmatig over de koekbodem en bak ca. 1 uur en 10 min. onder in de oven op een rooster. Zet de oven uit en laat de cheesecake 2 uur afkoelen in de oven. Zet vervolgens minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast.
Klop de slagroom met de rest van de suiker met de handmixer met schone garden stijf. Schep in de spuitzak en spuit in een spiraalvorm over de bovenkant van de cheesecake. Bestrooi met de cacaopoeder en mokkaboontjes.
Baked espresso martini cheesecake (advertorial)
Wij zijn gek op espresso martini's. En op cheesecake. Deze baked espresso martinicheesecake is dus ook echt een cadeautje, ook als je niets te vieren hebt.
nagerecht
null personen
320 kcal
20 min. bereiden
300 min. wachten
70 min. oventijd
Aan de slag
Zet met elke capsule 1 espresso van 25 ml en laat afkoelen tot gebruik.
Smelt ondertussen de boter in een kleine steelpan. Maal de koekjes (eventueel in delen) in het hakmolentje van de staafmixer fijn en meng de gesmolten boter en 10 ml koffielikeur erdoor. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verdeel het koekmengsel over de bodem. Druk aan met de achterkant van een lepel en laat in de koelkast opstijven tot gebruik.
Verwarm de oven voor op 150 °C. Klop met een handmixer de zuivelspread en crème fraîche in een grote kom los. Voeg 120 g suiker, de rest van de koffielikeur, de espresso en het vanille-extract toe en mix tot alles goed is gemengd.
Klop de eieren los en voeg ze beetje bij beetje al mixend op lage snelheid toe aan het roomkaasmengsel tot alles is opgenomen. Mix niet te lang, door te veel lucht in je mengsel kan de cheesecake barsten tijdens het bakken.
Schenk het cheesecakemengsel gelijkmatig over de koekbodem en bak ca. 1 uur en 10 min. onder in de oven op een rooster. Zet de oven uit en laat de cheesecake 2 uur afkoelen in de oven. Zet vervolgens minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast.
Klop de slagroom met de rest van de suiker met de handmixer met schone garden stijf. Schep in de spuitzak en spuit in een spiraalvorm over de bovenkant van de cheesecake. Bestrooi met de cacaopoeder en mokkaboontjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 Perla espresso dark capsules
100 g ongezouten roomboter
150 g café noir
60 ml koffielikeur
400 g zuivelspread
125 g crème fraîche
130 g kristalsuiker
1 tl vanille-extract
3 scharreleieren
125 ml verse slagroom
½ tl cacaopoeder
1 el mokkaboontjes
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
bakpapier
springvorm (Ø 20 cm, ingevet)
spuitzak