Koffie-ijs met espresso en mokkaboontjes
Voor de koffiefans: dit koffie-ijs met espresso en mokkaboontjes geïnspireerd door affogato is de perfecte afsluiter.
Aan de slag
Doe de slagroom, gecondenseerde melk, espressopoeder en likeur in een kom en klop het mengsel met een handmixer in ca. 5 min. op de hoogste stand stijf. Schep het mengsel in de diepvriesbak. Doe de deksel erop en laat in 10-12 uur bevriezen.
Schep met de ijsschep een bolletje ijs in een koffiekopje. Schenk in elk kopje een sterke espresso. Serveer direct met de mokkaboontjes eroverheen.
Koffie-ijs met espresso en mokkaboontjes
Voor de koffiefans: dit koffie-ijs met espresso en mokkaboontjes geïnspireerd door affogato is de perfecte afsluiter.
nagerecht
null personen
570 kcal
5 min. bereiden
720 min. wachten
Aan de slag
Doe de slagroom, gecondenseerde melk, espressopoeder en likeur in een kom en klop het mengsel met een handmixer in ca. 5 min. op de hoogste stand stijf. Schep het mengsel in de diepvriesbak. Doe de deksel erop en laat in 10-12 uur bevriezen.
Schep met de ijsschep een bolletje ijs in een koffiekopje. Schenk in elk kopje een sterke espresso. Serveer direct met de mokkaboontjes eroverheen.
variatietip:
bereidingstip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
375 ml verse slagroom
250 ml gecondenseerde volle melk
4 espressosticks
2 el koffielikeur
4 hete espresso
1 mokkaboontjes
Dit heb je nodig
diepvriesbak inhoud ca. 1 liter
ijsbolletjestang