Coupe Espresso
Aan de slag
In (bain-marie)pan (of kom) ruim water aan de kook brengen. In inzetpan 3/4 dl espressokoffie schenken en 75 g suiker toevoegen. Suiker al roerend oplossen. Citroensap, 3 eetlepels koffielikeur en dooiers erdoor roeren. Inzetpan in pan met kokende water hangen en dooiermengsel met handmixer in ca. 3 à 5 minuten tot schuimige, gebonden saus kloppen. Inzetpan (of kom) in bak met ijskoud water zetten en saus opnieuw kloppen tot saus afgekoeld en heel schuimig is. In andere kom slagroom met 25 g suiker stijfkloppen. Helft van slagroom door espressosaus spatelen. Mengsel overdoen in diepvriesbak en in ca. 4 uur laten bevriezen. Rest van slagroom tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. In steelpan rest van espresso met 3 eetlepels likeur en 50 g suiker ca. 5 minuten zachtjes laten inkoken tot siroop en af laten koelen.
Met ijsbolletjestang helft van espresso-ijs in vier hoge coupes scheppen. Helft koffiesiroop erover schenken en 1 eetlepel slagroom erop scheppen. Hierop rest van espresso-ijs scheppen, rest koffiesiroop erover schenken en rest slagroom erop scheppen. Garneren met mokkaboontjes.
Coupe Espresso
nagerecht
null personen
470 kcal
30 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
In (bain-marie)pan (of kom) ruim water aan de kook brengen. In inzetpan 3/4 dl espressokoffie schenken en 75 g suiker toevoegen. Suiker al roerend oplossen. Citroensap, 3 eetlepels koffielikeur en dooiers erdoor roeren. Inzetpan in pan met kokende water hangen en dooiermengsel met handmixer in ca. 3 à 5 minuten tot schuimige, gebonden saus kloppen. Inzetpan (of kom) in bak met ijskoud water zetten en saus opnieuw kloppen tot saus afgekoeld en heel schuimig is. In andere kom slagroom met 25 g suiker stijfkloppen. Helft van slagroom door espressosaus spatelen. Mengsel overdoen in diepvriesbak en in ca. 4 uur laten bevriezen. Rest van slagroom tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. In steelpan rest van espresso met 3 eetlepels likeur en 50 g suiker ca. 5 minuten zachtjes laten inkoken tot siroop en af laten koelen.
Met ijsbolletjestang helft van espresso-ijs in vier hoge coupes scheppen. Helft koffiesiroop erover schenken en 1 eetlepel slagroom erop scheppen. Hierop rest van espresso-ijs scheppen, rest koffiesiroop erover schenken en rest slagroom erop scheppen. Garneren met mokkaboontjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 ml hete
150 g suiker
1 theelepel citroensap
6 eetlepels koffielikeur
4 eierdooiers
250 ml slagroom
12 chocolade mokkaboontjes
Dit heb je nodig
diepvriesbak inhoud ca. 1 liter
ijsbolletjeslepel
bain-mariepan