Risalamande met bramen en pumpkin spice (advertorial)
Dit Deense rijstdessert gaat perfect samen met bramen en pumpkin spice. En wees nou eens eerlijk: je hebt stiekem wel een toetje verdiend.
Aan de slag
Doe de rijst met ⅔ van het water, de amandeldrink, de helft van de suiker, het vanille-extract en eventueel zout in een steelpan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 25-30 min. zachtjes koken tot de rijst gaar, dik en romig is. Roer regelmatig en laat vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast afkoelen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 160 °C. Doe de ahornsiroop met ⅙ van de suiker en de rest van het water in een steelpan en breng aan de kook. Voeg het amandelschaafsel en ¼ tl pumpkin spice toe en roer 2 min. tot het vocht is opgenomen. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 12-15 min. in de oven. Laat in 15 min. afkoelen. Breek de helft in grove stukken en hak de rest grof.
Verwarm ondertussen de bramen met de rest van de suiker en ½ tl pumpkin spice in een steelpannetje en breng aan de kook. Prak de bramen grof en laat 3-4 min. inkoken, tot het iets dikker wordt.
Klop de plantaardige kokos voor opkloppen lobbig met een mixer en meng door de afgekoelde rijstepap. Roer de grofgehakte amandelkoek erdoor en verdeel over de coupes. Verdeel de bramencompote erover, steek de rest van de amandelkoek erin en bestrooi met de rest van de pumpkin spice.
Risalamande met bramen en pumpkin spice (advertorial)
Dit Deense rijstdessert gaat perfect samen met bramen en pumpkin spice. En wees nou eens eerlijk: je hebt stiekem wel een toetje verdiend.
nagerecht
null porties
265 kcal
40 min. bereiden
120 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Doe de rijst met ⅔ van het water, de amandeldrink, de helft van de suiker, het vanille-extract en eventueel zout in een steelpan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 25-30 min. zachtjes koken tot de rijst gaar, dik en romig is. Roer regelmatig en laat vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast afkoelen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 160 °C. Doe de ahornsiroop met ⅙ van de suiker en de rest van het water in een steelpan en breng aan de kook. Voeg het amandelschaafsel en ¼ tl pumpkin spice toe en roer 2 min. tot het vocht is opgenomen. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 12-15 min. in de oven. Laat in 15 min. afkoelen. Breek de helft in grove stukken en hak de rest grof.
Verwarm ondertussen de bramen met de rest van de suiker en ½ tl pumpkin spice in een steelpannetje en breng aan de kook. Prak de bramen grof en laat 3-4 min. inkoken, tot het iets dikker wordt.
Klop de plantaardige kokos voor opkloppen lobbig met een mixer en meng door de afgekoelde rijstepap. Roer de grofgehakte amandelkoek erdoor en verdeel over de coupes. Verdeel de bramencompote erover, steek de rest van de amandelkoek erin en bestrooi met de rest van de pumpkin spice.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g risottorijst
3 el water
350 ml amandeldrink ongezoet
60 g kristalsuiker
½ tl vanille-extract
2 el ahornsiroop
40 g amandelschaafsel
1 tl Verstegen pumpkin spice kruiden
125 g diepvries bramen
100 ml kokos plantaardig alternatief voor slagroom
Dit heb je nodig
bakpapier
glazen coupes