Pumpkin spice nicecream
Het ultieme herfsttoetje met de ultieme herfstsmaak: pompoen en speculaaskruiden.
Aan de slag
Snijd de rijpe banaan in plakjes. Doe in een (diepvries)zakje en leg minimaal 4 uur in de vriezer.
Schud de kokosmelk. Doe de bevroren pompoenblokjes, banaan, specerijen, ⅔ van de kokosmelk en eventueel zout in de keukenmachine en mix in ca. 8 min. tot glad ijs. Schep af en toe om met een spatel. Zorg ervoor dat alles helemaal is fijngemalen. Schep er bollen van.
Doe ondertussen de speculoospasta en de rest van de kokosmelk in een steelpannetje en verwarm ca. 1 min. op laag vuur tot er een saus ontstaat.
Verdeel de ijsbolletjes over de glazen. Besprenkel met de saus en bestrooi met de noten.
Pumpkin spice nicecream
Instructievideo - 00:27 min.
Pumpkin spice nicecream
Het ultieme herfsttoetje met de ultieme herfstsmaak: pompoen en speculaaskruiden.
nagerecht
null personen
240 kcal
10 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Snijd de rijpe banaan in plakjes. Doe in een (diepvries)zakje en leg minimaal 4 uur in de vriezer.
Schud de kokosmelk. Doe de bevroren pompoenblokjes, banaan, specerijen, ⅔ van de kokosmelk en eventueel zout in de keukenmachine en mix in ca. 8 min. tot glad ijs. Schep af en toe om met een spatel. Zorg ervoor dat alles helemaal is fijngemalen. Schep er bollen van.
Doe ondertussen de speculoospasta en de rest van de kokosmelk in een steelpannetje en verwarm ca. 1 min. op laag vuur tot er een saus ontstaat.
Verdeel de ijsbolletjes over de glazen. Besprenkel met de saus en bestrooi met de noten.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 bananen
300 ml kokosmelk light
450 g diepvries pompoenblokjes
1 tl kaneel
1 tl pumpkin spice kruiden
100 g Lotus speculoospasta crunchy
50 g ongebrande ongezouten notenmix naturel
Dit heb je nodig
keukenmachine
ijsbolletjestang
glazen