Tofu marineren
bewaar
bewaar

Tofu marineren

Met tofu kun je alle kanten op, maar je moet er wel zelf smaak aan geven. Met deze basis heb je dat zó gedaan.

5 min. bereiden / 1 uur 15 min. wachten

5 ingrediënten

Aan de slag

Wikkel de tofu in een schone theedoek, leg op een bord en leg er een koekenpan op. Laat de tofu zo 15 min. staan zodat het vocht eruit loopt.

Roer ondertussen van de sojasaus, rijstazijn, suiker en sesamolie een marinade.

Snijd de tofu in blokjes van 2 cm. Schep door de marinade en laat 1 uur marineren in de koelkast.

variatietipVervang voor extra smaak de suiker door honing of ahornsiroop. Voeg sriracha of chilivlokken naar smaak toe voor wat pit, of 1 el vissaus voor extra umami. Je kunt de tofu ook marineren in Indiase of Thaise currypasta losgeroerd met 2 el zonnebloemolie.
bereidingstipVerhit, om de tofu te bakken, 4 el zonnebloemolie in een hapjespan of wok. Bak de tofu in ca. 10 min. knapperig. Schep regelmatig om.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tofu marineren

Met tofu kun je alle kanten op, maar je moet er wel zelf smaak aan geven. Met deze basis heb je dat zó gedaan.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig