Groene sushibowl met krokante tofu en nori
Sushiliefhebbers opgepast: als je deze bowl één keer hebt gemaakt, wil je nooit meer anders.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een ruime schaal en roer de azijn erdoor. Laat akoelen tot kamertemperatuur.
Laat ondertussen de tofu uitlekken. Bedek een kom met een schone theedoek en verkruimel de tofu erboven. Druk er met behulp van de theedoek zo veel mogelijk vocht uit.
Verhit de sesamolie in een wok en roerbak de tofu 5 min. op middelhoog vuur. Schil en rasp ondertussen de gember. Voeg samen met de sojasaus toe aan de tofu. Roerbak nog 5-7 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de komkommer in plakjes en knip het norivel in stukjes. Verdeel eerst de rijst en daarna de tofu, komkommer, nori, zeewiersalade en sojabonen over de kommen. Serveer met extra sojasaus.
Green sushi bowl met edamame en nori
Instructievideo - 00:40 min.
Groene sushibowl met krokante tofu en nori
Sushiliefhebbers opgepast: als je deze bowl één keer hebt gemaakt, wil je nooit meer anders.
hoofdgerecht
null personen
490 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een ruime schaal en roer de azijn erdoor. Laat akoelen tot kamertemperatuur.
Laat ondertussen de tofu uitlekken. Bedek een kom met een schone theedoek en verkruimel de tofu erboven. Druk er met behulp van de theedoek zo veel mogelijk vocht uit.
Verhit de sesamolie in een wok en roerbak de tofu 5 min. op middelhoog vuur. Schil en rasp ondertussen de gember. Voeg samen met de sojasaus toe aan de tofu. Roerbak nog 5-7 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de komkommer in plakjes en knip het norivel in stukjes. Verdeel eerst de rijst en daarna de tofu, komkommer, nori, zeewiersalade en sojabonen over de kommen. Serveer met extra sojasaus.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g sushirijst
1 el Saitaku rijstazijn
375 g tofu naturel
2 el sesamolie
3 cm verse gember
2 el sojasaus
400 g snoepkomkommers
1 Saitaku norivel
125 g koelverse zeewiersalade
100 g koelverse edamame sojabonen
Dit heb je nodig
schone theedoek