Poke rijst met nori-omelet en gember (advertorial)
Een kleurrijke bowl met groente, rijst en een nori-omelet: makkelijk, snel, lekker en nog in een halfuur op tafel ook.
Aan de slag
Kook de poke rice volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel over de kommen en breng op smaak met 1 el rijstazijn per kom, laat afkoelen.
Schil en rasp ondertussen de winterpeen grof en meng met de rest van de rijstazijn. Snijd de komkommers en radijs in dunne plakjes.
Knip of scheur de norivellen in heel kleine stukjes. Klop de eieren los en meng met de helft van de nori en de helft van de ginger sticks. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de olie in 2 koekenpannen, schenk een helft van het eimengsel in elke pan en bak 3 min. op middelhoog vuur tot het ei stolt. Keer om en bak nog 1-2 min. Rol de omeletten op en snijd in dunne plakjes.
Verdeel de winterpeen, komkommer, radijs, omeletrolletjes, de rest van de ginger sticks en de zeewiersalade over de rijst. Besprenkel met de sojasaus en bestrooi met de rest van de stukjes nori.
Poke rijst met nori-omelet en gember (advertorial)
Een kleurrijke bowl met groente, rijst en een nori-omelet: makkelijk, snel, lekker en nog in een halfuur op tafel ook.
hoofdgerecht
null personen
700 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de poke rice volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel over de kommen en breng op smaak met 1 el rijstazijn per kom, laat afkoelen.
Schil en rasp ondertussen de winterpeen grof en meng met de rest van de rijstazijn. Snijd de komkommers en radijs in dunne plakjes.
Knip of scheur de norivellen in heel kleine stukjes. Klop de eieren los en meng met de helft van de nori en de helft van de ginger sticks. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de olie in 2 koekenpannen, schenk een helft van het eimengsel in elke pan en bak 3 min. op middelhoog vuur tot het ei stolt. Keer om en bak nog 1-2 min. Rol de omeletten op en snijd in dunne plakjes.
Verdeel de winterpeen, komkommer, radijs, omeletrolletjes, de rest van de ginger sticks en de zeewiersalade over de rijst. Besprenkel met de sojasaus en bestrooi met de rest van de stukjes nori.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g Saitaku poke rice
5 el rijstazijn
250 g winterpenen
4 snoepgroente komkommers
100 g radijsjes
2 norivellen
6 scharreleieren
50 g Saitaku Poke ginger sticks
2 el zonnebloemolie
125 g zeewiersalade
2 el sojasaus
Dit heb je nodig
koekenpannen