Pita-tosti met mortadella en pesto
bewaar
bewaar

Pita-tosti met mortadella en pesto

Zin in een warme, vullende lunch? Ga voor deze pita-tosti. Je vult 'm met mozzarella, mortadella, tomaatjes en pesto. Door voor volkoren te kiezen vijzel je meteen je vezelinname op.

20 min. bereiden

Nutri-Score BWat is Nutri-Score?

6 ingrediënten

Aan de slag

Verhit de grillpan op hoog vuur. Snijd ondertussen de courgette in dunne plakjes en gril 4 min. in de grillpan, keer halverwege. Giet de mozzarella af en snijd in blokjes van een ½ cm, snijd de tomaten in plakjes.

Snijd de pitabroodjes helemaal open en besmeer beide binnenkanten met de pesto. Beleg 1 kant met de gegrilde courgette, blokjes mozzarella, tomaat en mortadella en dek af met de bovenkant.

Verwarm de grillpan voor op middelhoog vuur en gril de pita’s 6 min. tot ze knapperig zijn en de mozzarella gesmolten is, keer halverwege.

bereidingstipGril de courgette de avond van tevoren.
vegatipVervang de mortadella door AH Terra Plantaardige mortadella en vervang de pestospread door groene pesto.
bewaartipVerpak de belegde pita’s individueel in bakpapier en rooster ze in het tosti-ijzer op kantoor.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pita-tosti met mortadella en pesto

Zin in een warme, vullende lunch? Ga voor deze pita-tosti. Je vult 'm met mozzarella, mortadella, tomaatjes en pesto. Door voor volkoren te kiezen vijzel je meteen je vezelinname op.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig