Fusilli-leeuw
Een feest maken van een bordje pasta voor de kids? Dan zit je met dit recept goed. Maak van de fusilli een pastaleeuw. In het midden een gezichtje van kaas, olijfjes en paprika. Dat zorgt voor een glimlach bij het hele gezin!
Aan de slag
Snijd de prei in dunne halve ringen en spoel in een vergiet onder koud stromend water. Halveer de paprika’s in de lengte en snijd een stukje van de onderkant af, dit wordt de neus. Snijd vervolgens 8 reepjes van de bovenkant van de paprika, dit worden de snorharen. Snijd 8 driehoekjes uit de paprika, dit worden de oren. Snijd de rest van de paprika in blokjes.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei en blokjes paprika 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpassata en oregano toe en laat met de deksel op de pan ca. 15 min. zachtjes koken. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng met de helft van de saus. Verdeel de rest van de saus over het midden van de borden en bestrooi met de kaas. Verdeel de pasta eromheen als manen. Halveer de olijven en leg als ogen op de kaas en daaronder paprika als neus en snorharen.
Fusilli-leeuw
Een feest maken van een bordje pasta voor de kids? Dan zit je met dit recept goed. Maak van de fusilli een pastaleeuw. In het midden een gezichtje van kaas, olijfjes en paprika. Dat zorgt voor een glimlach bij het hele gezin!
bijgerecht
null personen
390 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de prei in dunne halve ringen en spoel in een vergiet onder koud stromend water. Halveer de paprika’s in de lengte en snijd een stukje van de onderkant af, dit wordt de neus. Snijd vervolgens 8 reepjes van de bovenkant van de paprika, dit worden de snorharen. Snijd 8 driehoekjes uit de paprika, dit worden de oren. Snijd de rest van de paprika in blokjes.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei en blokjes paprika 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpassata en oregano toe en laat met de deksel op de pan ca. 15 min. zachtjes koken. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng met de helft van de saus. Verdeel de rest van de saus over het midden van de borden en bestrooi met de kaas. Verdeel de pasta eromheen als manen. Halveer de olijven en leg als ogen op de kaas en daaronder paprika als neus en snorharen.
bereidingstip:
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 verse prei
2 rode puntpaprika's
1 el milde olijfolie
345 g passata basilicum in fles
2 tl gedroogde oregano
200 g biologische volkorenfusilli
150 g geraspte 30+ kaas
4 zwarte olijven zonder pit
Dit heb je nodig
staafmixer