Bloemkoolpizza bodem
Een mooie samenwerking: jij belegt de pizza, de oven doet de rest. En ook fijn: alles glutenvrij!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en maal ze in 2 delen samen met de cashewnoten en Parmezaanse kaas in de keukenmachine tot fijn kruim. Doe het mengsel in een ruime kom. Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erboven. Voeg de oregano toe. Kneed met de hand tot deeg.
Spreid het bloemkooldeeg in een ovale vorm uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de bodem minimaal ½ cm dik is. Bak de bodem in ca. 30 min. onder in de oven stevig en goudbruin.
Snijd ondertussen uien en paprika’s in dunne ringen. Snijd de mozzarella in plakken. Bestrijk de bodem met de pesto en beleg de pizza met ui, paprika en mozzarella. Verdeel de olijven erover. Bak de pizza ca. 15 min. in het midden de oven. Bestrooi met het basilicum.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Bloemkoolpizza bodem
Een mooie samenwerking: jij belegt de pizza, de oven doet de rest. En ook fijn: alles glutenvrij!
hoofdgerecht
null personen
730 kcal
35 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en maal ze in 2 delen samen met de cashewnoten en Parmezaanse kaas in de keukenmachine tot fijn kruim. Doe het mengsel in een ruime kom. Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erboven. Voeg de oregano toe. Kneed met de hand tot deeg.
Spreid het bloemkooldeeg in een ovale vorm uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de bodem minimaal ½ cm dik is. Bak de bodem in ca. 30 min. onder in de oven stevig en goudbruin.
Snijd ondertussen uien en paprika’s in dunne ringen. Snijd de mozzarella in plakken. Bestrijk de bodem met de pesto en beleg de pizza met ui, paprika en mozzarella. Verdeel de olijven erover. Bak de pizza ca. 15 min. in het midden de oven. Bestrooi met het basilicum.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g bloemkool
100 g gezouten cashewnoten
150 g geraspte Parmezaanse kaas
2 middelgrote eieren
2 tl gedroogde oregano
2 rode uien
1 gele paprika
250 g mozzarella
135 g pesto arrabbiata
50 g zwarte olijven zonder pit
15 g verse basilicum
Dit heb je nodig
keukenmachine
bakpapier