Mediterrane pasta met worst, aubergine & olijven
Door het gebruik van braadworst geef je de pasta direct lekker veel smaak.
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de aubergines in blokjes van 1½ cm. Haal het vel van de worsten. Verhit de olie in de hapjespan en bak het worstvlees 3 min. op hoog vuur, druk het vlees met een houten lepel in stukjes. Voeg de aubergine toe en bak 2 min. mee. Voeg de ui, knoflook en het venkelzaad toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.
Voeg de passata toe en breng aan de kook. Laat 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven.
Kook ondertussen de pasta in 10 min. beetgaar. Laat de olijven uitlekken, halveer in de lengte en voeg de laatste minuut aan de saus toe. Breng op smaak met peper.
Snijd de peterselie fijn. Giet de pasta af en meng met de saus. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de peterselie.
Mediterrane pasta met worst, aubergine & olijven
Door het gebruik van braadworst geef je de pasta direct lekker veel smaak.
hoofdgerecht
null personen
730 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de aubergines in blokjes van 1½ cm. Haal het vel van de worsten. Verhit de olie in de hapjespan en bak het worstvlees 3 min. op hoog vuur, druk het vlees met een houten lepel in stukjes. Voeg de aubergine toe en bak 2 min. mee. Voeg de ui, knoflook en het venkelzaad toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.
Voeg de passata toe en breng aan de kook. Laat 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven.
Kook ondertussen de pasta in 10 min. beetgaar. Laat de olijven uitlekken, halveer in de lengte en voeg de laatste minuut aan de saus toe. Breng op smaak met peper.
Snijd de peterselie fijn. Giet de pasta af en meng met de saus. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de peterselie.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 biologische uien
2 tenen knoflook
2 aubergines
4 varkensbraadworsten
2 el milde olijfolie
1½ g venkelzaad
500 g passata
300 g AH Biologisch macaroni grande
240 g zwarte olijven zonder pit
15 g verse krulpeterselie