Gemengde-tomatensalade met venkel-citrusdressing
Een zomerse salade met typische ingrediënten uit italië... Dat is deze tomatensalade met mozzarella en een frisse venkel-citrusdressing. Daar blijf je van eten!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de ciabatta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het venkelzaad 1-2 min. op middelhoog vuur. Schep in een vuurvast kommetje. Voeg het citroenrasp toe.
Verhit de olie 1-2 min. op middelhoog vuur en schenk de warme olie over het venkelzaad en citroenrasp. Voeg 3 el citroensap (per 4 personen) toe en meng tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de romatomaten elk in 8 partjes en halveer de snoeptomaten. Laat de romaatjes heel. Verdeel de rucola over een platte schaal en verdeel de tomaten erover. Giet de mozzarella af en verdeel erover. Besprenkel met de helft van de dressing en bestrooi met peper en de zeezoutvlokken. Serveer de rest van de dressing erbij.
Gemengde-tomatensalade met venkel-citrusdressing
Een zomerse salade met typische ingrediënten uit italië... Dat is deze tomatensalade met mozzarella en een frisse venkel-citrusdressing. Daar blijf je van eten!
voorgerecht
null personen
470 kcal
15 min. bereiden
8 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de ciabatta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het venkelzaad 1-2 min. op middelhoog vuur. Schep in een vuurvast kommetje. Voeg het citroenrasp toe.
Verhit de olie 1-2 min. op middelhoog vuur en schenk de warme olie over het venkelzaad en citroenrasp. Voeg 3 el citroensap (per 4 personen) toe en meng tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de romatomaten elk in 8 partjes en halveer de snoeptomaten. Laat de romaatjes heel. Verdeel de rucola over een platte schaal en verdeel de tomaten erover. Giet de mozzarella af en verdeel erover. Besprenkel met de helft van de dressing en bestrooi met peper en de zeezoutvlokken. Serveer de rest van de dressing erbij.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ciabatta afbakbrood
1 biologische citroen
2 tl venkelzaad
3 el milde olijfolie
2 romatomaten
250 g snoepgroente tomatenmix
250 g romaatjes
40 g biologische rucola
560 g mini-buffelmozzarella
1 tl Maldon zeezout