Gemengde-tomatensalade met venkel-citrusdressing
bewaar
bewaar

Gemengde-tomatensalade met venkel-citrusdressing

Een zomerse salade met typische ingrediënten uit italië... Dat is deze tomatensalade met mozzarella en een frisse venkel-citrusdressing. Daar blijf je van eten!

15 min. bereiden / 8 min. wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de ciabatta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het venkelzaad 1-2 min. op middelhoog vuur. Schep in een vuurvast kommetje. Voeg het citroenrasp toe.

Verhit de olie 1-2 min. op middelhoog vuur en schenk de warme olie over het venkelzaad en citroenrasp. Voeg 3 el citroensap (per 4 personen) toe en meng tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd de romatomaten elk in 8 partjes en halveer de snoeptomaten. Laat de romaatjes heel. Verdeel de rucola over een platte schaal en verdeel de tomaten erover. Giet de mozzarella af en verdeel erover. Besprenkel met de helft van de dressing en bestrooi met peper en de zeezoutvlokken. Serveer de rest van de dressing erbij.

variatietipLekker met verschillende soorten brood. Dip het brood in de rest van de dressing.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gemengde-tomatensalade met venkel-citrusdressing

Een zomerse salade met typische ingrediënten uit italië... Dat is deze tomatensalade met mozzarella en een frisse venkel-citrusdressing. Daar blijf je van eten!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig