Gefrituurde burrata
Burrata die kraakt? Oh jawel! Met een knapperig gefrituurd jasje is deze zachte kaas helemaal een feestje.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Giet de burrata af en laat goed uitlekken. Leg de burrata bol 30 min. op een bordje in de vriezer.
Meng ondertussen de tomaten in een mengkom met de olijfolie en de helft van de balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de tomaten in de ovenschaal en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Bak de ciabatta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe de panko in een derde kom. Haal de burrata uit de vriezer en wentel het achtereenvolgens door de bloem, het ei, de panko en nogmaals het ei en panko. Leg de gepaneerde burratabol nog 15 min in de vriezer. Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil.
Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. De olie is heet genoeg, als een stukje panko meteen begint te bruisen als het in de olie gaat. Laat de burratabol met een schuimspaan in de olie zakken en frituur ca. 2 ½ min, tot goudbruin en knapperig. Keer halverwege om. Neem met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
Verdeel de rucola over een grote schaal en schep de geroosterde tomaten erover. Leg de gefrituurde burrata in het midden en besprenkel het geheel met de rest van de balsamicoazijn en bestrooi met het citroenrasp. Serveer met de ciabatta.
Gefrituurde burrata
Burrata die kraakt? Oh jawel! Met een knapperig gefrituurd jasje is deze zachte kaas helemaal een feestje.
null personen
495 kcal
20 min. bereiden
45 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Giet de burrata af en laat goed uitlekken. Leg de burrata bol 30 min. op een bordje in de vriezer.
Meng ondertussen de tomaten in een mengkom met de olijfolie en de helft van de balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de tomaten in de ovenschaal en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Bak de ciabatta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe de panko in een derde kom. Haal de burrata uit de vriezer en wentel het achtereenvolgens door de bloem, het ei, de panko en nogmaals het ei en panko. Leg de gepaneerde burratabol nog 15 min in de vriezer. Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil.
Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. De olie is heet genoeg, als een stukje panko meteen begint te bruisen als het in de olie gaat. Laat de burratabol met een schuimspaan in de olie zakken en frituur ca. 2 ½ min, tot goudbruin en knapperig. Keer halverwege om. Neem met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
Verdeel de rucola over een grote schaal en schep de geroosterde tomaten erover. Leg de gefrituurde burrata in het midden en besprenkel het geheel met de rest van de balsamicoazijn en bestrooi met het citroenrasp. Serveer met de ciabatta.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
235 g burrata
400 g snoepgroente tomatenmix
1 el olijfolie mild
2 el balsamicoazijn
1 ciabatta afbakbrood
2 el tarwebloem
1 middelgroot ei
50 g panko
1 citroen
1 l zonnebloemolie
42½ g rucola
Dit heb je nodig
ovenschaal