Gefrituurde burrata
bewaar
bewaar

Gefrituurde burrata

Burrata die kraakt? Oh jawel! Met een knapperig gefrituurd jasje is deze zachte kaas helemaal een feestje.

20 min. bereiden / 20 min. oventijd / 45 min. wachten

11 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Giet de burrata af en laat goed uitlekken. Leg de burrata bol 30 min. op een bordje in de vriezer.

Meng ondertussen de tomaten in een mengkom met de olijfolie en de helft van de balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de tomaten in de ovenschaal en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Bak de ciabatta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Doe de panko in een derde kom. Haal de burrata uit de vriezer en wentel het achtereenvolgens door de bloem, het ei, de panko en nogmaals het ei en panko. Leg de gepaneerde burratabol nog 15 min in de vriezer. Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil.

Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. De olie is heet genoeg, als een stukje panko meteen begint te bruisen als het in de olie gaat. Laat de burratabol met een schuimspaan in de olie zakken en frituur ca. 2 ½ min, tot goudbruin en knapperig. Keer halverwege om. Neem met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

Verdeel de rucola over een grote schaal en schep de geroosterde tomaten erover. Leg de gefrituurde burrata in het midden en besprenkel het geheel met de rest van de balsamicoazijn en bestrooi met het citroenrasp. Serveer met de ciabatta.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gefrituurde burrata

Burrata die kraakt? Oh jawel! Met een knapperig gefrituurd jasje is deze zachte kaas helemaal een feestje.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig