Zelfgemaakte piadina met taleggio
bewaar
bewaar

Zelfgemaakte piadina met taleggio

Maak het Italiaanse platbrood genaamd 'piadina' zelf met dit recept. Vul met taleggio, rucola en zongedroogde tomaat. Een vegetarische maaltijd voor het hele gezin!

40 min. bereiden / 55 min. wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Haal de taleggio uit de koelkast, snijd ’m in 6 stukken en laat op het werkblad op kamertemperatuur komen. 

Meng in een kom de bloem, baksoda en het zout door elkaar. Schenk 90 ml olijfolie en het water erbij en meng met een houten lepel. Kneed het kort door met de hand en verpak in vershoudfolie. Laat het deeg 45 min. rusten op kamertemperatuur. 

Verdeel het deeg in 6 porties en rol er bollen van onder je handpalm. Laat het deeg nog 10 min. rusten onder een schone theedoek. Snijd ondertussen de gemarineerde tomaatjes grof. 

Rol de deegbollen op een met bloem bestoven werkblad uit tot platte cirkels van ca. 1 mm dik. Bewaar ze onder de theedoek terwijl je de piadina’s bakt. 

Verhit de rest van de olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur en bak de piadina in 3-5 min. gaar. Keer halverwege. Er moeten belletjes en goudbruine plekken op het brood ontstaan. Beleg de piadina in de pan met ⅙ taleggio, ⅙ van de rucola en ⅙ gemarineerde tomaatjes en vouw dubbel. Verwarm nog 1 min. Maak zo ook de rest van de piadina’s. Serveer direct. 

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zelfgemaakte piadina met taleggio

Maak het Italiaanse platbrood genaamd 'piadina' zelf met dit recept. Vul met taleggio, rucola en zongedroogde tomaat. Een vegetarische maaltijd voor het hele gezin!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig