Piadina maken
bewaar
bewaar

Piadina maken

Piadina is een Italiaans platbrood uit de streek Emilia-Romagna. Het wordt vaak met reuzel gemaakt, maar olie is ook een veelgebruikte optie. Het best is om het brood te beleggen als het net uit de pan komt.

45 min. bereiden / 55 min. wachten

6 ingrediënten

Aan de slag

Meng in een kom de bloem, baksoda en het zout door elkaar. Schenk 90 ml olie (per 6 stuks) en het water erbij en meng met een houten lepel. Kneed het kort door met de hand en verpak in vershoudfolie. Laat het deeg 45 min. rusten op kamertemperatuur.

Verdeel het deeg in 6 porties (per 6 stuks) en rol er bollen van onder je handpalm. Laat het deeg nog 10 min. rusten onder een schone theedoek.

Rol de deegbollen op een met bloem bestoven werkblad uit tot platte cirkels met een diameter van ca. 22 cm. Bewaar ze onder de theedoek terwijl je de piadina bakt.

Verhit een halve tl olijfolie in een koekenpan zonder boter of olie en bak de piadina in ca. 5 min. gaar. Keer halverwege. Er moeten belletjes en goudbruine plekken op het brood ontstaan. Maak zo nog 5 piadina.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Piadina maken

Piadina is een Italiaans platbrood uit de streek Emilia-Romagna. Het wordt vaak met reuzel gemaakt, maar olie is ook een veelgebruikte optie. Het best is om het brood te beleggen als het net uit de pan komt.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig