Pasta pesto van tuinerwten
Een echte klassieker: pasta pesto. Dit keer met pesto gemaakt van tuinerwten! Nog net zo lekker en ook nog eens snel gemaakt. Winnen!
Aan de slag
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en doe terug in de pan. Doe ondertussen de tuinerwten in een ruime hittebestendige kom, giet er kokend water over en laat ca. 5 min. staan. Giet af en laat uitlekken.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Rasp de Parmezaanse kaas. Pluk de blaadjes van de takjes munt. Doe de helft van de erwten, de helft van de munt, de parmezaan, de helft van de rucola, ⅘ van de walnoten, de olie, het citroensap en het water in de keukenmachine en pureer tot een pesto. Voeg eventueel extra water toe als de pesto te dik is. Breng op smaak met peper.
Schep de pesto om met de penne en de rest van de erwten. Voeg de rest van de rucola en de rest van de munt toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de rest van de walnoten grof en bestrooi samen met het citroenrasp over de pasta.
Pasta pesto van tuinerwten
Een echte klassieker: pasta pesto. Dit keer met pesto gemaakt van tuinerwten! Nog net zo lekker en ook nog eens snel gemaakt. Winnen!
hoofdgerecht
null personen
690 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en doe terug in de pan. Doe ondertussen de tuinerwten in een ruime hittebestendige kom, giet er kokend water over en laat ca. 5 min. staan. Giet af en laat uitlekken.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Rasp de Parmezaanse kaas. Pluk de blaadjes van de takjes munt. Doe de helft van de erwten, de helft van de munt, de parmezaan, de helft van de rucola, ⅘ van de walnoten, de olie, het citroensap en het water in de keukenmachine en pureer tot een pesto. Voeg eventueel extra water toe als de pesto te dik is. Breng op smaak met peper.
Schep de pesto om met de penne en de rest van de erwten. Voeg de rest van de rucola en de rest van de munt toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de rest van de walnoten grof en bestrooi samen met het citroenrasp over de pasta.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g volkorenpenne
450 g fijne diepvries tuinerwten
1 biologische citroen
80 g Parmezaanse kaas
7½ g verse munt
85 g rucola
100 g ongezouten walnoten
3 el extra vierge olijfolie
3 el water
Dit heb je nodig
keukenmachine