Volkorenpasta met boerenkoolpesto van Hugo Kennis
Een lekkere winterse pasta die binnen 30 min. op tafel staat? Hugo Kennis maakte deze volkorenpasta met zelfgemaakte boerenkoolpesto - die moet je proberen!
Aan de slag
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook ½ boerenkool de laatste 5 min. mee. Giet af en bewaar 200 ml van het kookvocht (per 4 personen).
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Halveer de cherrytomaten en snijd de bosuitjes in stukken van 1-2 cm, hou wat groen apart. Snijd ½ knoflook in dunne plakjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd fijn.
Verhit ⅓ olie in een koekenpan en bak de knoflook 30 sec. Voeg de tomaat, bosui en tijm toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Snijd de rest van de knoflook in plakjes. Doe het citroenrasp en -sap, de gesneden knoflook, de Parmezaanse kaas in de hoge beker van de staafmixer. Voeg ⅔ van de geroosterde amandelen en de rest van de ongekookte boerenkool (in delen) toe. Voeg de rest van de olie en wat van het kookvocht toe en pureer tot pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Hak de rest van de amandelen grof. Meng de pasta met de gekookte boerenkool door de tomaat en schep de pesto erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas, het groen van de bosui en de rest van de amandelen.
Volkorenpasta met boerenkoolpesto van Hugo Kennis
Een lekkere winterse pasta die binnen 30 min. op tafel staat? Hugo Kennis maakte deze volkorenpasta met zelfgemaakte boerenkoolpesto - die moet je proberen!
null personen
800 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook ½ boerenkool de laatste 5 min. mee. Giet af en bewaar 200 ml van het kookvocht (per 4 personen).
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Halveer de cherrytomaten en snijd de bosuitjes in stukken van 1-2 cm, hou wat groen apart. Snijd ½ knoflook in dunne plakjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd fijn.
Verhit ⅓ olie in een koekenpan en bak de knoflook 30 sec. Voeg de tomaat, bosui en tijm toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Snijd de rest van de knoflook in plakjes. Doe het citroenrasp en -sap, de gesneden knoflook, de Parmezaanse kaas in de hoge beker van de staafmixer. Voeg ⅔ van de geroosterde amandelen en de rest van de ongekookte boerenkool (in delen) toe. Voeg de rest van de olie en wat van het kookvocht toe en pureer tot pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Hak de rest van de amandelen grof. Meng de pasta met de gekookte boerenkool door de tomaat en schep de pesto erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas, het groen van de bosui en de rest van de amandelen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g volkorenpenne
300 g verse boerenkool
100 g ongebrande amandelen
500 g cherrytomaten
3 bosuitjes
2 tenen knoflook
2 takjes verse tijm
6 el extra vierge olijfolie
125 g Parmezaanse kaas
½ citroen
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker