Hamburger met hummus, tomatensalsa en kruidenhangop
Deze kruidige hamburger heeft door de hummus, tomatensalsa en kruidenhangop lekker wat vezels en proteïne. Een fijn hoofdgerecht voor de fanatieke sporters!
Aan de slag
Doe de yoghurt in de schone thee- of kaasdoek. Leg de doek in een zeef en zet deze op een kom of pan. Laat de yoghurt minimaal 4 uur uitlekken.
Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Meng de tomaten met de sjalot, de helft van de knoflook, de helft van de olie, balsamicoazijn en ketchup. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Verhit de grillpan zonder olie of boter. Snijd de broodjes open en gril (in delen) op de snijkant tot er grillstrepen ontstaan. Gril de burgers in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Doe ondertussen de kikkererwten in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe de kikkererwten samen met de rest van de knoflook, ½ el citroensap (per 4 personen), tahin, de rest van de olie en het zout in de kleine hakmolen. Mix in 5 min. tot een gladde, romige hummus. Voeg eventueel wat water toe als de hummus te dik is. Breng op smaak met peper.
Snijd de komkommer in plakjes en de blaadjes ijsbergsla grof. Snijd de muntblaadjes fijn en meng met de uitgelekte yoghurt en ½ tl citroenrasp (per 4 personen). Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet alles in aparte bakjes op tafel zodat iedereen zijn eigen hamburger kan samenstellen.
Hamburger met hummus, tomatensalsa en kruidenhangop
Deze kruidige hamburger heeft door de hummus, tomatensalsa en kruidenhangop lekker wat vezels en proteïne. Een fijn hoofdgerecht voor de fanatieke sporters!
hoofdgerecht
null personen
795 kcal
30 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Doe de yoghurt in de schone thee- of kaasdoek. Leg de doek in een zeef en zet deze op een kom of pan. Laat de yoghurt minimaal 4 uur uitlekken.
Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Meng de tomaten met de sjalot, de helft van de knoflook, de helft van de olie, balsamicoazijn en ketchup. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Verhit de grillpan zonder olie of boter. Snijd de broodjes open en gril (in delen) op de snijkant tot er grillstrepen ontstaan. Gril de burgers in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Doe ondertussen de kikkererwten in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe de kikkererwten samen met de rest van de knoflook, ½ el citroensap (per 4 personen), tahin, de rest van de olie en het zout in de kleine hakmolen. Mix in 5 min. tot een gladde, romige hummus. Voeg eventueel wat water toe als de hummus te dik is. Breng op smaak met peper.
Snijd de komkommer in plakjes en de blaadjes ijsbergsla grof. Snijd de muntblaadjes fijn en meng met de uitgelekte yoghurt en ½ tl citroenrasp (per 4 personen). Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet alles in aparte bakjes op tafel zodat iedereen zijn eigen hamburger kan samenstellen.
vegatip:
resttip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 ml halfvolle yoghurt
4 trostomaten
1 sjalot
2 tenen knoflook
6 el milde olijfolie
1 el aceto balsamico di Modena
1 el ketchup
4 bakkersbollen vezelrijk
4 hamburgers
200 g kikkererwten in blik
1 biologische citroen
2 el tahin
¼ tl zout
½ komkommer
8 blaadjes ijsbergsla
10 g verse munt
Dit heb je nodig
kaasdoek
bolzeef
grillpan
staafmixer met hakmolen