BBQ kipkluifjes met butterchickendip
Deze kipkluifjes van de BBQ zijn boterzacht en spicy. Geïnspireerd door butter chicken, waarbij een deel van de marinade voor de kip gebruikt wordt en een ander deel als dip. Dubbel feest dus.
Aan de slag
Meng ⅔ van de kruidenpasta, de cayennepeper, yoghurt en olie door de kipkluifjes, dek af en laat 30 min. in de koelkast marineren. Snijd ⅓ van de rode uien in flinterdunne halve ringen en meng met de azijn.
Snijd ondertussen de rest van de uien in stukken. Verhit de boter in een grote hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de rest van de kruidenpasta toe en bak nog 2 min. Snijd de tomaten grof. Voeg samen met de tomatenpuree en 75ml (per 4 personen) water toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 15 min. op middelhoog vuur koken. Haal de tomatencurry van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Meng de slagroom en suiker erdoor en laat iets inkoken, dit duurt ca. 5 min.
Steek de barbecue aan. Gril de kipkluifjes in 25 min. gaar, keer regelmatig.
Verdeel de kipkluifjes over een bord. Schep de warme saus in een kom. Verdeel de ingelegde ui over de kipkluifjes.
BBQ kipkluifjes met butterchickendip
Deze kipkluifjes van de BBQ zijn boterzacht en spicy. Geïnspireerd door butter chicken, waarbij een deel van de marinade voor de kip gebruikt wordt en een ander deel als dip. Dubbel feest dus.
null personen
375 kcal
60 min. bereiden
Aan de slag
Meng ⅔ van de kruidenpasta, de cayennepeper, yoghurt en olie door de kipkluifjes, dek af en laat 30 min. in de koelkast marineren. Snijd ⅓ van de rode uien in flinterdunne halve ringen en meng met de azijn.
Snijd ondertussen de rest van de uien in stukken. Verhit de boter in een grote hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de rest van de kruidenpasta toe en bak nog 2 min. Snijd de tomaten grof. Voeg samen met de tomatenpuree en 75ml (per 4 personen) water toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 15 min. op middelhoog vuur koken. Haal de tomatencurry van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Meng de slagroom en suiker erdoor en laat iets inkoken, dit duurt ca. 5 min.
Steek de barbecue aan. Gril de kipkluifjes in 25 min. gaar, keer regelmatig.
Verdeel de kipkluifjes over een bord. Schep de warme saus in een kom. Verdeel de ingelegde ui over de kipkluifjes.
combinatietip:
bereidingstip:
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 el butter chicken kruidenpasta in pot
1 tl cayennepeper
50 g Griekse yoghurt 10%
1 el zonnebloemolie
1 kg scharrel kipkluifje
3 rode uien
2 el natuurazijn
30 g ongezouten roomboter
300 g trostomaten
70 g tomatenpuree
75 ml water
100 ml verse slagroom
1 tl kristalsuiker
Dit heb je nodig
staafmixer
barbecue