Butter chicken uit de slowcooker
Masala, gember en fenegriek... Je proeft het allemaal in deze fluweelzachte butter chicken uit de slowcooker. Lekker met naan of rijst.
Aan de slag
Snijd de kipdijfilets in stukken van 3-4 cm en meng met de yoghurt in een kom. Rasp de gember en knoflook met een fijne rasp en meng met de garam masala, chilipoeder, gerookte-paprikapoeder en het zout. Meng de helft van dit specerijenmengsel door de kip. Dek de kip af en laat 60 min. in de koelkast marineren.
Snijd ondertussen de uien in stukken en de tomaten grof. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de rest van het specerijenmengsel toe en bak nog 2 min. mee. Zet het vuur uit en schep in de pan van de slowcooker. Voeg ook de tomaten en tomatenpuree toe. Laat ca. 2 uur op de laagste stand koken.
Haal de pan uit de slowcooker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus, Meng er ⅘ van de slagroom door. Zet de pan terug.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Haal de kip uit de koelkast en meng de olie erdoor. Gril de kip in delen op hoog vuur in 4-5 min. rondom bruin. De kip gaart straks verder in de saus. Voeg de gegrilde kip, het eventuele bakvet, de overige marinade en suiker toe aan de gepureerde saus en kook nog 1 uur op laagste stand mee.
Verwarm vlak voor het serveren de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Besprenkel de curry vlak voor het serveren met rest van de slagroom en bestrooi met de fenegriek.
Butter chicken uit de slowcooker
Masala, gember en fenegriek... Je proeft het allemaal in deze fluweelzachte butter chicken uit de slowcooker. Lekker met naan of rijst.
hoofdgerecht
null personen
885 kcal
30 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Snijd de kipdijfilets in stukken van 3-4 cm en meng met de yoghurt in een kom. Rasp de gember en knoflook met een fijne rasp en meng met de garam masala, chilipoeder, gerookte-paprikapoeder en het zout. Meng de helft van dit specerijenmengsel door de kip. Dek de kip af en laat 60 min. in de koelkast marineren.
Snijd ondertussen de uien in stukken en de tomaten grof. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de rest van het specerijenmengsel toe en bak nog 2 min. mee. Zet het vuur uit en schep in de pan van de slowcooker. Voeg ook de tomaten en tomatenpuree toe. Laat ca. 2 uur op de laagste stand koken.
Haal de pan uit de slowcooker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus, Meng er ⅘ van de slagroom door. Zet de pan terug.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Haal de kip uit de koelkast en meng de olie erdoor. Gril de kip in delen op hoog vuur in 4-5 min. rondom bruin. De kip gaart straks verder in de saus. Voeg de gegrilde kip, het eventuele bakvet, de overige marinade en suiker toe aan de gepureerde saus en kook nog 1 uur op laagste stand mee.
Verwarm vlak voor het serveren de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Besprenkel de curry vlak voor het serveren met rest van de slagroom en bestrooi met de fenegriek.
combinatietip:
bereidingstip:
combinatietip:
vegantip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
700 g scharrel kipdijfilets
50 g Griekse yoghurt 10%
40 g verse gember
5 tenen knoflook
3 el garam masala
½ tl chilipoeder
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl zout
2 middelgrote uien
5 trostomaten
30 g ongezouten roomboter
50 g tomatenpuree
125 ml verse slagroom
2 el zonnebloemolie
1 el kristalsuiker
4 naanbroden
1 tl gedroogd fenegriekblad
Dit heb je nodig
slowcooker (5 liter)
staafmixer
grillpan