Butter chicken met rijst
Butter chicken is een populair recept uit Noord-India met als basis kip tandoori (kip gemarineerd in yoghurt en kruiden, gebakken in een tandoor, een kleioven) met boter, tomaat, room en kruiden.
Aan de slag
Snijd de kip in blokjes van 3 cm en pers de halve citroen uit. Meng de kip in een ruime kom met het citroensap en laat afgedekt met vershoudfolie 10 min. staan. Doe de cashewnoten in een kom en laat in het warme water minimaal 20 min. weken.
Rasp ondertussen de tenen knoflook en gember. Roer 1 tl geraspte knoflook (per 4 personen), 1 tl geraspte gember (per 4 personen), de kurkuma, ⅓ van de garam masala en de Griekse yoghurt door de kip. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 20 min. in de koelkast marineren.
Giet de cashewnoten af en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de helft van de ghee in een braadpan en bak de rest van de geraspte gember en knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes, chilipoeder en de rest van de garam masala toe en kook nog 15 min. op middelhoog vuur tot het mengsel ingedikt is. Giet over in een hittebestendige hoge beker of kom. Voeg de geweekte cashewnoten toe en pureer met de staafmixer tot een gladde massa.
Verhit de rest van de ghee in een braadpan en bak de gemarineerde kip op middelhoog vuur ca. 8 min. tot al het vocht opgenomen is en de kip goudbruin wordt. Voeg het tomaten-cashewmengsel toe en breng op laag vuur aan de kook. Voeg de slagroom en het fenegriekblad toe en verhit 2 min. door. Breng op smaak met eventueel zout.
Snijd de koriander grof. Serveer de butter chicken met de rijst en koriander.
Butter chicken met rijst
Butter chicken is een populair recept uit Noord-India met als basis kip tandoori (kip gemarineerd in yoghurt en kruiden, gebakken in een tandoor, een kleioven) met boter, tomaat, room en kruiden.
hoofdgerecht
null personen
830 kcal
35 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Snijd de kip in blokjes van 3 cm en pers de halve citroen uit. Meng de kip in een ruime kom met het citroensap en laat afgedekt met vershoudfolie 10 min. staan. Doe de cashewnoten in een kom en laat in het warme water minimaal 20 min. weken.
Rasp ondertussen de tenen knoflook en gember. Roer 1 tl geraspte knoflook (per 4 personen), 1 tl geraspte gember (per 4 personen), de kurkuma, ⅓ van de garam masala en de Griekse yoghurt door de kip. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 20 min. in de koelkast marineren.
Giet de cashewnoten af en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de helft van de ghee in een braadpan en bak de rest van de geraspte gember en knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes, chilipoeder en de rest van de garam masala toe en kook nog 15 min. op middelhoog vuur tot het mengsel ingedikt is. Giet over in een hittebestendige hoge beker of kom. Voeg de geweekte cashewnoten toe en pureer met de staafmixer tot een gladde massa.
Verhit de rest van de ghee in een braadpan en bak de gemarineerde kip op middelhoog vuur ca. 8 min. tot al het vocht opgenomen is en de kip goudbruin wordt. Voeg het tomaten-cashewmengsel toe en breng op laag vuur aan de kook. Voeg de slagroom en het fenegriekblad toe en verhit 2 min. door. Breng op smaak met eventueel zout.
Snijd de koriander grof. Serveer de butter chicken met de rijst en koriander.
combinatietip:
bereidingstip:
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
395 g kipdijfilet
½ citroen
40 g ongebrande cashewnoten
250 ml warm water
4 tenen knoflook
5 g verse gember
¼ tl kurkuma
3 el garam masala
150 g yoghurt Griekse stijl
300 g basmatirijst
4 el ghee
800 g tomatenblokjes in blik
1 tl chilipoeder
125 ml verse slagroom
½ tl gedroogd fenegriekblad
7½ g verse koriander
Dit heb je nodig
vershoudfolie
fijne rasp
staafmixer