Makkelijke 'butter chicken'
Het verhaal gaat butter chicken ontstond door een chef die overgebleven tandoori kip in een jus van boter, tomaat, room en kruiden wentelde om de kip weer sappig te maken. De jus in dit recept is alvast klaar, dat maakt 't makkelijk! Lekker met naan.
Aan de slag
Snijd de kipfilets in stukken van 3 cm en meng met de yoghurt in een kom. Laat de tuinerwten ontdooien. Rasp de gember en knoflook met een fijne rasp erboven en meng de garam masala en chilipoeder erdoor. Dek af en laat ca. 30 min. marineren.
Snipper ondertussen de uien en snijd de tomaten in blokjes van 2 cm. Verhit de olie en de helft van de boter in een grote hapjespan en bak de kip 2 min. op hoog vuur aan. Schep regelmatig om. Voeg de ui toe en bak nog 2 min. op middelhoog vuur mee.
Voeg de tomaat en butter chicken saus toe en laat met de deksel op de pan 10 min. op middelhoog vuur koken. Verwarm ondertussen de naan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de tuinerwten, de helft van de slagroom en de rest van de boter toe aan de curry en kook nog 1 min. mee. Sprenkel vlak voor het serveren de rest van de slagroom over de curry.
Makkelijke 'butter chicken'
Het verhaal gaat butter chicken ontstond door een chef die overgebleven tandoori kip in een jus van boter, tomaat, room en kruiden wentelde om de kip weer sappig te maken. De jus in dit recept is alvast klaar, dat maakt 't makkelijk! Lekker met naan.
hoofdgerecht
null personen
705 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snijd de kipfilets in stukken van 3 cm en meng met de yoghurt in een kom. Laat de tuinerwten ontdooien. Rasp de gember en knoflook met een fijne rasp erboven en meng de garam masala en chilipoeder erdoor. Dek af en laat ca. 30 min. marineren.
Snipper ondertussen de uien en snijd de tomaten in blokjes van 2 cm. Verhit de olie en de helft van de boter in een grote hapjespan en bak de kip 2 min. op hoog vuur aan. Schep regelmatig om. Voeg de ui toe en bak nog 2 min. op middelhoog vuur mee.
Voeg de tomaat en butter chicken saus toe en laat met de deksel op de pan 10 min. op middelhoog vuur koken. Verwarm ondertussen de naan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de tuinerwten, de helft van de slagroom en de rest van de boter toe aan de curry en kook nog 1 min. mee. Sprenkel vlak voor het serveren de rest van de slagroom over de curry.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g kipfilet
2 el Griekse yoghurt
200 g diepvries tuinerwten
20 g verse gember
2 tenen knoflook
1 el garam masala
½ tl chilipoeder
2 middelgrote uien
300 g trostomaten
1 el arachideolie
40 g ongezouten roomboter
375 g Tilda butter chicken
4 naanbroden
50 ml verse slagroom