Indiase kipspies met spicy pilavrijst
Malse kipdijfilet aan een stokje met gekruide rijst en spinazie.
Aan de slag
Snijd de kip in blokjes en rijg aan de satéprikkers. Snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember.
Meng voor de marinade de knoflook, ⅔ van de gember, de chilipoeder, 2 tl garam masala en de yoghurt. Verdeel de marinade over de kip, deze moet rondom bedekt zijn. Dek af en laat minimaal 2 uur in de koelkast marineren.
Verhit 1 el olie in een pan. Voeg de rijst en de rest van de gember en garam masala toe en roerbak 1 min. Voeg het kokende water toe en roer door. Draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan in 15 min. gaar koken.
Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan en roerbak de spinazie in delen 3 min. Schep uit de pan en laat uitlekken in een vergiet. Verhit ondertussen de rest van de olie in de koekenpan. Neem de kipspiesen uit de marinade. Bewaar de marinade. Bak de spiesen in 6 min. op hoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Houd afgedekt warm.
Veeg de koekenpan schoon en verhit 20 g boter. Bak de tomatenblokjes 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de marinade toe en breng al roerend aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg in delen al roerend de rest van de boter en de slagroom toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de spinazie door de rijst en serveer met de kipspiesen en de saus.
Indiase kipspies met spicy pilavrijst
Instructievideo - 04:44 min.
Indiase kipspies met spicy pilavrijst
Malse kipdijfilet aan een stokje met gekruide rijst en spinazie.
hoofdgerecht
null personen
685 kcal
45 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Snijd de kip in blokjes en rijg aan de satéprikkers. Snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember.
Meng voor de marinade de knoflook, ⅔ van de gember, de chilipoeder, 2 tl garam masala en de yoghurt. Verdeel de marinade over de kip, deze moet rondom bedekt zijn. Dek af en laat minimaal 2 uur in de koelkast marineren.
Verhit 1 el olie in een pan. Voeg de rijst en de rest van de gember en garam masala toe en roerbak 1 min. Voeg het kokende water toe en roer door. Draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan in 15 min. gaar koken.
Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan en roerbak de spinazie in delen 3 min. Schep uit de pan en laat uitlekken in een vergiet. Verhit ondertussen de rest van de olie in de koekenpan. Neem de kipspiesen uit de marinade. Bewaar de marinade. Bak de spiesen in 6 min. op hoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Houd afgedekt warm.
Veeg de koekenpan schoon en verhit 20 g boter. Bak de tomatenblokjes 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de marinade toe en breng al roerend aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg in delen al roerend de rest van de boter en de slagroom toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de spinazie door de rijst en serveer met de kipspiesen en de saus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g kipdijfilet
1 teen knoflook
3 cm verse gember
1 tl chilipoeder
2½ tl garam masala
150 ml Griekse yoghurt (5% vet)
4 el arachideolie
300 g basmatirijst
550 ml kokend water
300 g verse spinazie
60 g ongezouten roomboter
400 g tomatenblokjes
2 el verse slagroom
Dit heb je nodig
satéprikkers