Pulled oesterzwam-taco's met en radijssalsa
Deze taco's zijn een kleurrijk feestje op je bord! De structuur van de oesterzwammen geven een fijne bite. Smaakmakers als jalapeño, koriander en limoen maken het helemaal af.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Scheur de oesterzwammen in reepjes en meng met de seasoning mix en ⅖ olie, breng op smaak met peper. Snijd de helft van de sjalotten in halve ringen en verdeel met de oesterzwam over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 min. in de oven, schep halverwege om.
Was ondertussen de radijsjes en het radijsblad, snijd de radijs in partjes. Snijd de rest van de sjalotten grof. Boen de limoen, pers de helft uit en snijd de rest van de vrucht in parten. Snijd de jalapeñopeper in dunne plakjes. Meng de sjalot, radijs en jalapeñopeper met de azijn.
Snijd de koriander grof. Snijd de wortels in de lengte met de dunschiller in lange linten. Meng voorzichtig met het limoensap en ⅖ van de olie. Mix de crème fraîche en cottagecheese in de hoge beker van de staafmixer met de koriander tot een groene saus. Leng aan met het water en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking en hou warm in een schone theedoek. Laat de zwarte bonen uitlekken, warm ze 5 min. op laag vuur op en stamp ze fijn met de pureestamper.
Besmeer de tortilla’s met de bonenpuree. Beleg met oesterzwam en verdeel de radijs, het radijsblad en de wortellinten erover. Schep op elke tortilla wat van de koriandercrème.
Pulled oesterzwam-taco's met en radijssalsa
Deze taco's zijn een kleurrijk feestje op je bord! De structuur van de oesterzwammen geven een fijne bite. Smaakmakers als jalapeño, koriander en limoen maken het helemaal af.
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Scheur de oesterzwammen in reepjes en meng met de seasoning mix en ⅖ olie, breng op smaak met peper. Snijd de helft van de sjalotten in halve ringen en verdeel met de oesterzwam over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 min. in de oven, schep halverwege om.
Was ondertussen de radijsjes en het radijsblad, snijd de radijs in partjes. Snijd de rest van de sjalotten grof. Boen de limoen, pers de helft uit en snijd de rest van de vrucht in parten. Snijd de jalapeñopeper in dunne plakjes. Meng de sjalot, radijs en jalapeñopeper met de azijn.
Snijd de koriander grof. Snijd de wortels in de lengte met de dunschiller in lange linten. Meng voorzichtig met het limoensap en ⅖ van de olie. Mix de crème fraîche en cottagecheese in de hoge beker van de staafmixer met de koriander tot een groene saus. Leng aan met het water en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking en hou warm in een schone theedoek. Laat de zwarte bonen uitlekken, warm ze 5 min. op laag vuur op en stamp ze fijn met de pureestamper.
Besmeer de tortilla’s met de bonenpuree. Beleg met oesterzwam en verdeel de radijs, het radijsblad en de wortellinten erover. Schep op elke tortilla wat van de koriandercrème.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g oesterzwammen
1 el fajita seasoning mix
5 el milde olijfolie
4 sjalotten
1 bos radijs
1 limoen
1 verse groene jalapeñopeper
1 el appel azijn
15 g verse koriander
3 wortelen
125 g crème fraîche
200 g cottagecheese
1 tl water
10 maistortilla's
400 g zwarte bonen in blik
Dit heb je nodig
met bakpapier beklede bakplaat
dunschiller
staafmixer met hoge beker
pureestamper