BBQ zalm-tacoboard met avocadocrème
Grote groep eters over de vloer? Rooster zalm op de BBQ en serveer dit met tortilla’s en avocadocrème op een mooie plank. Zo kan iedereen z’n eigen taco vullen!
Aan de slag
Boen de limoenen schoon en rasp de groene schil. Haal de blaadjes koriander van de stelen en snijd de steeltjes fijn. Doe het limoenrasp, de koriandersteeltjes, knoflook, ⅓ van de sjalotjes, de chipotle, gemalen komijn en koriander in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een gladde marinade. Smeer de zalm er rondom mee in en wikkel hem strak in vershoudfolie. Laat de zalm 4 uur in de koelkast marineren.
Pers de limoenen uit. Snijd de rest van de sjalotten in flinterdunne ringen en schep om met 2 el limoensap (per 4 personen) en de zwarte-peperkorrels. Laat staan tot gebruik.
Giet de mais af en laat uitlekken. Snijd de jalapeñopeper en ⅓ van de korianderblaadjes fijn. Schep de mais om met de jalapeño, de fijngesneden koriander en 1 el limoensap (per 4 personen).
Snijd de avocado’s in blokjes. Doe de crème fraîche, avocadoblokjes, ⅓ van de korianderblaadjes en 1 el limoensap (per 4 personen) in de hoge beker van de staafmixer. Pureer tot een gladde crème. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Steek de barbecue aan. Haal de zalm uit de koelkast, verwijder de folie en leg in de grillschaal. Rooster de zalm op de barbecue in 15 min. net gaar. Keer halverwege om met een grote spatel.
Gril ondertussen de maistortilla’s 2-3 min. op de barbecue tot ze mooie grillstrepen hebben. Keer halverwege.
Doe de avocadocrème, ingelegde sjalot, fijngesneden ijsbergsla en de maissalsa in schaaltjes en zet ze op een grote serveerplank. Bestrooi de zalm met de rest van de koriander. Leg de gegrilde maistortilla’s erbij, zodat iedereen zijn of haar eigen taco kan vullen.
BBQ zalm-tacoboard met avocadocrème
Grote groep eters over de vloer? Rooster zalm op de BBQ en serveer dit met tortilla’s en avocadocrème op een mooie plank. Zo kan iedereen z’n eigen taco vullen!
hoofdgerecht
null personen
800 kcal
45 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Boen de limoenen schoon en rasp de groene schil. Haal de blaadjes koriander van de stelen en snijd de steeltjes fijn. Doe het limoenrasp, de koriandersteeltjes, knoflook, ⅓ van de sjalotjes, de chipotle, gemalen komijn en koriander in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een gladde marinade. Smeer de zalm er rondom mee in en wikkel hem strak in vershoudfolie. Laat de zalm 4 uur in de koelkast marineren.
Pers de limoenen uit. Snijd de rest van de sjalotten in flinterdunne ringen en schep om met 2 el limoensap (per 4 personen) en de zwarte-peperkorrels. Laat staan tot gebruik.
Giet de mais af en laat uitlekken. Snijd de jalapeñopeper en ⅓ van de korianderblaadjes fijn. Schep de mais om met de jalapeño, de fijngesneden koriander en 1 el limoensap (per 4 personen).
Snijd de avocado’s in blokjes. Doe de crème fraîche, avocadoblokjes, ⅓ van de korianderblaadjes en 1 el limoensap (per 4 personen) in de hoge beker van de staafmixer. Pureer tot een gladde crème. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Steek de barbecue aan. Haal de zalm uit de koelkast, verwijder de folie en leg in de grillschaal. Rooster de zalm op de barbecue in 15 min. net gaar. Keer halverwege om met een grote spatel.
Gril ondertussen de maistortilla’s 2-3 min. op de barbecue tot ze mooie grillstrepen hebben. Keer halverwege.
Doe de avocadocrème, ingelegde sjalot, fijngesneden ijsbergsla en de maissalsa in schaaltjes en zet ze op een grote serveerplank. Bestrooi de zalm met de rest van de koriander. Leg de gegrilde maistortilla’s erbij, zodat iedereen zijn of haar eigen taco kan vullen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 biologische limoenen
40 g verse koriander
2 tenen knoflook
3 sjalotten
½ el diced chipotle pepper
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
580 g verse zalmfilets
½ tl zwarte peperkorrel
300 g mais in blik
1 verse groene jalapeñopeper
2 eetrijpe avocado's
125 g crème fraîche
10 maistortilla's
100 g fijngesneden ijsbergsla
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
vershoudfolie
barbecue
grillschaal