Aardappel-maissoep met gerookte zalm
Deze fluweelzachte en romige soep is ware traktatie! De mais heeft wat zoets dat lekker combineert met het zoutige van de zalm. De kruidenolie on top maakt het helemaal af.
Aan de slag
Snipper de uien. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm.
Verhit de helft van de olie in een soeppan en fruit de ui 5 min. op middelhoog vuur, schep af en toe om. Laat de mais uitlekken. Voeg de aardappelblokjes en ¾ van de mais toe en bak 5 min. mee. Voeg het kokend water toe en verkruimel de bouillonblokjes erover. Breng de soep aan de kook en laat 15-20 min. koken tot de aardappel gaar is.
Maak ondertussen de rode peper schoon en snijd fijn. Snijd de peterselie heel fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Meng de rest van de olie, de rode peper, peterselie, het citroenrasp en 1 el -sap (per 4 personen) tot een kruidenolie.
Voeg de slagroom toe aan de soep en pureer met de staafmixer glad. Roer de rest van de mais erdoor en verwarm nog 5 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over de kommen. Verdeel de zalm in stukken erover en besprenkel met de kruidenolie.
Aardappel-maissoep met gerookte zalm
Deze fluweelzachte en romige soep is ware traktatie! De mais heeft wat zoets dat lekker combineert met het zoutige van de zalm. De kruidenolie on top maakt het helemaal af.
hoofdgerecht
null personen
660 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm.
Verhit de helft van de olie in een soeppan en fruit de ui 5 min. op middelhoog vuur, schep af en toe om. Laat de mais uitlekken. Voeg de aardappelblokjes en ¾ van de mais toe en bak 5 min. mee. Voeg het kokend water toe en verkruimel de bouillonblokjes erover. Breng de soep aan de kook en laat 15-20 min. koken tot de aardappel gaar is.
Maak ondertussen de rode peper schoon en snijd fijn. Snijd de peterselie heel fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Meng de rest van de olie, de rode peper, peterselie, het citroenrasp en 1 el -sap (per 4 personen) tot een kruidenolie.
Voeg de slagroom toe aan de soep en pureer met de staafmixer glad. Roer de rest van de mais erdoor en verwarm nog 5 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over de kommen. Verdeel de zalm in stukken erover en besprenkel met de kruidenolie.
bereidingstip:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 biologische uien
750 g biologische iets kruimige aardappelen
4 el biologische olijfolie extra vierge
680 g biologische maiskorrels in pot
1 l kokend water
2 groentebouillonblokjes
1 rode peper
5 g verse peterselie
1 biologische citroen
250 ml biologische verse slagroom
150 g warmgerookte zalmflakes
Dit heb je nodig
staafmixer