Tomatenstoof met garnalen, olijven en kappertjes
Voor deze comfy stoof van tomaten, garnalen en olijven hoef je amper werk te verrichten; je fruit en en ander aan in de pan en laat het vervolgens lekker stoven en pruttelen.
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in blokjes van 1 cm en snijd de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, en pers de halve vrucht uit. Snijd de andere helft in halve plakjes.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. op laag vuur. Voeg de tomatenpuree en chilivlokken toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomaat, 1 el citroensap (per 4 personen), het water en ⅔ van de peterselie toe en laat ca 10 min. op laag vuur stoven.
Laat ondertussen de olijven uitlekken en snijd grof. Laat de kappertjes uitlekken en voeg samen met de olijven en garnalen toe. Stoof nog ca. 4 min. tot de garnalen net gaar zijn. Breng verder op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de rest van de peterselie, het citroenrasp en de -plakjes erover en serveer met de ciabatta.
Tomatenstoof met garnalen, olijven en kappertjes
Voor deze comfy stoof van tomaten, garnalen en olijven hoef je amper werk te verrichten; je fruit en en ander aan in de pan en laat het vervolgens lekker stoven en pruttelen.
hoofdgerecht
null personen
490 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in blokjes van 1 cm en snijd de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, en pers de halve vrucht uit. Snijd de andere helft in halve plakjes.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. op laag vuur. Voeg de tomatenpuree en chilivlokken toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomaat, 1 el citroensap (per 4 personen), het water en ⅔ van de peterselie toe en laat ca 10 min. op laag vuur stoven.
Laat ondertussen de olijven uitlekken en snijd grof. Laat de kappertjes uitlekken en voeg samen met de olijven en garnalen toe. Stoof nog ca. 4 min. tot de garnalen net gaar zijn. Breng verder op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de rest van de peterselie, het citroenrasp en de -plakjes erover en serveer met de ciabatta.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 biologische uien
2 tenen biologische knoflook
600 g biologische trostomaten
15 g verse platte peterselie
1 biologische citroen
2 el biologische olijfolie extra vierge
70 g biologische tomatenpuree
½ tl chilivlokken
100 ml water
120 g biologische groene olijven zonder pit
1 el kappertjes
370 g verse roerbakgarnalen knoflook
1 verse ciabatta
Dit heb je nodig
rasp