Tomatenstoof met garnalen, olijven en kappertjes
bewaar
bewaar

Tomatenstoof met garnalen, olijven en kappertjes

Voor deze comfy stoof van tomaten, garnalen en olijven hoef je amper werk te verrichten; je fruit en en ander aan in de pan en laat het vervolgens lekker stoven en pruttelen.

25 min. bereiden

zeer pittig

13 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in blokjes van 1 cm en snijd de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, en pers de halve vrucht uit. Snijd de andere helft in halve plakjes.

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. op laag vuur. Voeg de tomatenpuree en chilivlokken toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomaat, 1 el citroensap (per 4 personen), het water en ⅔ van de peterselie toe en laat ca 10 min. op laag vuur stoven.

Laat ondertussen de olijven uitlekken en snijd grof. Laat de kappertjes uitlekken en voeg samen met de olijven en garnalen toe. Stoof nog ca. 4 min. tot de garnalen net gaar zijn. Breng verder op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de rest van de peterselie, het citroenrasp en de -plakjes erover en serveer met de ciabatta.

vegatipVervang de garnalen door cannellinibonen. Roer ze als laatste door de stoof en verwarm 1-2 min. mee.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tomatenstoof met garnalen, olijven en kappertjes

Voor deze comfy stoof van tomaten, garnalen en olijven hoef je amper werk te verrichten; je fruit en en ander aan in de pan en laat het vervolgens lekker stoven en pruttelen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig