Pastasalade met artisjok en tonijndressing
Maak je BBQ compleet met deze pastasalade. Een combinatie van artisjok, komkommer, cherrytomaat en een dressing van tonijn. Genieten!
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.
Giet ondertussen de tonijn af en vang de olie op.
Verhit 1 el tonijnolie (per 4 personen) in een koekenpan en bak ⅔ van de kappertjes 5-7 min. op middelhoog vuur tot ze openbarsten en knapperig zijn. Schep op een bordje.
Halveer de artisjokharten in de lengte. Snijd de komkommers in plakjes. Halveer de cherrytomaten.
Doe de tonijn, de rest van de tonijnolie, de crème fraîche, de rest van de kappertjes en peper in het hakmolentje van de staafmixer en pureer tot een gladde dressing.
Schep de pasta om met de artisjok, komkommer, cherrytomaat, rucola en tonijndressing en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de bordjes en bestrooi met de gebakken kappertjes.
Pastasalade met artisjok en tonijndressing
Maak je BBQ compleet met deze pastasalade. Een combinatie van artisjok, komkommer, cherrytomaat en een dressing van tonijn. Genieten!
bijgerecht
null personen
390 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.
Giet ondertussen de tonijn af en vang de olie op.
Verhit 1 el tonijnolie (per 4 personen) in een koekenpan en bak ⅔ van de kappertjes 5-7 min. op middelhoog vuur tot ze openbarsten en knapperig zijn. Schep op een bordje.
Halveer de artisjokharten in de lengte. Snijd de komkommers in plakjes. Halveer de cherrytomaten.
Doe de tonijn, de rest van de tonijnolie, de crème fraîche, de rest van de kappertjes en peper in het hakmolentje van de staafmixer en pureer tot een gladde dressing.
Schep de pasta om met de artisjok, komkommer, cherrytomaat, rucola en tonijndressing en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de bordjes en bestrooi met de gebakken kappertjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g fusilli
160 g tonijn in olijfolie
3 el kappertjes
100 g koelverse gegrilde artisjokharten
3 snoepgroente komkommers
100 g cherrytomaten
125 g crème fraîche
85 g rucola
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen