Nachoschotel van de BBQ
Borrelkoningen en -koninginnen opgelet: deze nachoschotel van de BBQ maakt jouw (grill)avond pas echt compleet. Heerlijk met knapperige tortillachips, kaas, jalapeño en zure room.
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Spoel de bonen onder koud stromend water en laat uitlekken.
Verhit de olie in de gietijzeren pan op de barbecue en fruit de helft van de ui 2-3 min. Voeg de knoflook, bonen, tomatenpuree en picadillo toe en bak nog 2 min mee. Voeg het water toe en laat 5 min. met de deksel op de pan koken en iets inkoken. Voeg meer water toe als de saus te dik wordt.
Pers ondertussen de limoen uit en meng door de rest van de ui. Snijd de tomaten in blokjes van 1 cm en de ijsbergsla in flinterdunne reepjes. Schep de helft van de bonensaus uit de pan en hou achter. Verdeel in twee lagen de nacho’s en kaas over de saus in de pan, eindig met de kaas. Laat smelten op de barbecue. Verdeel de achtergehouden saus, de sla, tomaten, rest van de ui, zure room en jalapeño’s erover en serveer direct.
Nachoschotel van de BBQ
Borrelkoningen en -koninginnen opgelet: deze nachoschotel van de BBQ maakt jouw (grill)avond pas echt compleet. Heerlijk met knapperige tortillachips, kaas, jalapeño en zure room.
bijgerecht
null personen
595 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Spoel de bonen onder koud stromend water en laat uitlekken.
Verhit de olie in de gietijzeren pan op de barbecue en fruit de helft van de ui 2-3 min. Voeg de knoflook, bonen, tomatenpuree en picadillo toe en bak nog 2 min mee. Voeg het water toe en laat 5 min. met de deksel op de pan koken en iets inkoken. Voeg meer water toe als de saus te dik wordt.
Pers ondertussen de limoen uit en meng door de rest van de ui. Snijd de tomaten in blokjes van 1 cm en de ijsbergsla in flinterdunne reepjes. Schep de helft van de bonensaus uit de pan en hou achter. Verdeel in twee lagen de nacho’s en kaas over de saus in de pan, eindig met de kaas. Laat smelten op de barbecue. Verdeel de achtergehouden saus, de sla, tomaten, rest van de ui, zure room en jalapeño’s erover en serveer direct.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode uien
2 tenen knoflook
400 g zwarte bonen in blik
2 el milde olijfolie
2 el tomatenpuree
2 el picadillo
150 ml water
1 limoen
2 tomaten
50 g ijsbergsla
200 g tortillachips
150 g geraspte cheddar
125 g zure room
2 el jalapeñoplakjes in pot
Dit heb je nodig
barbecue
gietijzeren pan