Glazed vissticks met gegrilde bimi (advertorial)
Zo heb je vissticks waarschijnlijk nog nooit gegeten. De zelfgemaakte glaze geeft ze een zoetige touch. Probeer maar eens!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de vissticks over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in de oven.
Doe ondertussen ⅓ van de olie, de sojasaus en honing in een kleine steelpan en laat op laag vuur 5-7 min. inkoken tot een dikke glaze. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de vissticks na 10 min. uit de oven. Schep de glaze erover en bak nog 10 min. in de oven.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de koriander fijn. Roer de koriander door de rijst en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Verhit de grillpan op hoog vuur. Schep de aspergebroccoli om met de rest van de olie, peper en eventueel zout. Gril de aspergebroccoli 4-5 min., keer regelmatig.
Snijd het bosuitje in dunne ringen. Verdeel de rijst over borden, verdeel de vissticks en bimi erover. Bestrooi met de bosui.
Glazed vissticks met gegrilde bimi (advertorial)
Zo heb je vissticks waarschijnlijk nog nooit gegeten. De zelfgemaakte glaze geeft ze een zoetige touch. Probeer maar eens!
hoofdgerecht
null personen
670 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de vissticks over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in de oven.
Doe ondertussen ⅓ van de olie, de sojasaus en honing in een kleine steelpan en laat op laag vuur 5-7 min. inkoken tot een dikke glaze. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de vissticks na 10 min. uit de oven. Schep de glaze erover en bak nog 10 min. in de oven.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de koriander fijn. Roer de koriander door de rijst en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Verhit de grillpan op hoog vuur. Schep de aspergebroccoli om met de rest van de olie, peper en eventueel zout. Gril de aspergebroccoli 4-5 min., keer regelmatig.
Snijd het bosuitje in dunne ringen. Verdeel de rijst over borden, verdeel de vissticks en bimi erover. Bestrooi met de bosui.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
20 Iglo vissticks
3 el zonnebloemolie
2 el sojasaus
2 el honing
300 g witte rijst
7½ g verse koriander
600 g bimi
1 bosuitje
Dit heb je nodig
bakpapier
grillpan