Gepofte zoete aardappel met ratatouille (advertorial)
Groenten stoven in een geurige tomatensaus is een garantie voor succes. Gebruik je dit als vulling voor een gepofte zoete aardappel, dan weet je: die borden gaan schoon leeg!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verpak elke zoete aardappel in een stuk aluminiumfolie en pof 45-50 min. in de oven. Controleer na 40-45 min. of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Komt de vork er weer gemakkelijk uit, dan zijn ze gaar.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur.
Maak ondertussen de paprika schoon en snijd in blokjes van 1½ cm. Snijd de aubergine in blokjes van 2 cm. Voeg de paprika en aubergine toe en bak 5 min. mee.
Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 2 cm en voeg met de Provençaalse kruiden toe, bak 5 min. mee Voeg de tomato frito, peper en eventueel zout toe. Breng aan de kook en laat 30 min. met de deksel schuin op de pan op laag vuur zachtjes koken, roer af en toe.
Hak de amandelen grof. Verdeel de rucola over borden. Snijd de zoete aardappelen in de lengte in, maar niet helemaal door en leg op de rucola. Schep de ratatouille erin. Verdeel de yoghurt erover en bestrooi met de gehakte amandelen.
Gepofte zoete aardappel met ratatouille (advertorial)
Groenten stoven in een geurige tomatensaus is een garantie voor succes. Gebruik je dit als vulling voor een gepofte zoete aardappel, dan weet je: die borden gaan schoon leeg!
hoofdgerecht
null personen
655 kcal
30 min. bereiden
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verpak elke zoete aardappel in een stuk aluminiumfolie en pof 45-50 min. in de oven. Controleer na 40-45 min. of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Komt de vork er weer gemakkelijk uit, dan zijn ze gaar.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur.
Maak ondertussen de paprika schoon en snijd in blokjes van 1½ cm. Snijd de aubergine in blokjes van 2 cm. Voeg de paprika en aubergine toe en bak 5 min. mee.
Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 2 cm en voeg met de Provençaalse kruiden toe, bak 5 min. mee Voeg de tomato frito, peper en eventueel zout toe. Breng aan de kook en laat 30 min. met de deksel schuin op de pan op laag vuur zachtjes koken, roer af en toe.
Hak de amandelen grof. Verdeel de rucola over borden. Snijd de zoete aardappelen in de lengte in, maar niet helemaal door en leg op de rucola. Schep de ratatouille erin. Verdeel de yoghurt erover en bestrooi met de gehakte amandelen.
combinatietip:
vegantip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg zoete aardappel
2 rode uien
2 tenen knoflook
4 el milde olijfolie
1 rode paprika
1 aubergine
1 courgette
2 tl Provençaalse kruiden
350 ml Heinz tomato frito
60 g rookamandelen
85 g rucola
100 g Griekse yoghurt 10%