Yoghurtdip met gegrilde aubergine en verse kruiden (advertorial)
bewaar
bewaar

Yoghurtdip met gegrilde aubergine en verse kruiden (advertorial)

Een fris-romige yoghurtdip met een subtiele grillsmaak van de aubergine: ook als je niks te vieren hebt, wordt je borrel een feestje.

35 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de aubergines in dunne plakken. Bestrijk met ⅘ van de olie en bestrooi met peper. Verhit de grillpan zonder boter of olie en gril de aubergineplakken in delen in 8-10 min., keer halverwege om. Gril de pitabroodjes 4 min., keer halverwege om.

Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de knoflook, dille en munt fijn. Meng de yoghurt met de knoflook, de helft van de dille, peper en eventueel zout.

Halveer de plakken aubergine en schep om met een halve eetlepel olie, de rest van de dille, de za’atar en het citroenrasp. Doe de yoghurt in een lage kom of schaal en verdeel de aubergine erover. Bestrooi met de granaatappelpitjes en munt. Besprenkel met de rest van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Scheur de pitabroodjes in grove stukken en serveer erbij.

bereidingstipJe kunt de aubergine en pitabroodjes ook op de barbecue grillen.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Yoghurtdip met gegrilde aubergine en verse kruiden (advertorial)

Een fris-romige yoghurtdip met een subtiele grillsmaak van de aubergine: ook als je niks te vieren hebt, wordt je borrel een feestje.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig