Aardappelsalade met tonijn, gegrilde groenten en olijfolie (advertorial)
Deze maaltijdsalade met tonijn, gegrilde groenten en een frisse dressing op basis van smaakvolle olijfolie spat van je bord af. Een bordje vol zon!
Aan de slag
Boen de krieltjes schoon. Kook de ongeschilde krieltjes in 15 min. gaar. Giet af en laat droogstomen.
Snijd ondertussen de aubergine in halve plakken van een ½ cm en schep om met ⅙ van de olie. Maak de paprika schoon, snijd in repen van 2 cm breed en schep om met een halve eetlepel olie. Snijd de rode ui in halve ringen van 1 cm. Maak de asperges schoon, halveer in de lengte en schep om met een halve eetlepel olie.
Verhit de grillpan op hoog vuur. Gril de aubergine in 2 delen 5-7 min., keer halverwege. Gril de paprika en asperge 3-4 min., keer halverwege. Gril de ui 4-5 min., keer halverwege. Schep alle groenten in een grote mengkom.
Halveer ondertussen de krieltjes. Giet de tonijn af en laat uitlekken. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Ris de tijmblaadjes van de takjes en meng met 2 el citroensap, het -rasp, de honing en ⅓ van de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de gegrilde groenten om met de tonijn, krieltjes en dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout en besprenkel met de rest van de olie.
Aardappelsalade met tonijn, gegrilde groenten en olijfolie (advertorial)
Deze maaltijdsalade met tonijn, gegrilde groenten en een frisse dressing op basis van smaakvolle olijfolie spat van je bord af. Een bordje vol zon!
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Boen de krieltjes schoon. Kook de ongeschilde krieltjes in 15 min. gaar. Giet af en laat droogstomen.
Snijd ondertussen de aubergine in halve plakken van een ½ cm en schep om met ⅙ van de olie. Maak de paprika schoon, snijd in repen van 2 cm breed en schep om met een halve eetlepel olie. Snijd de rode ui in halve ringen van 1 cm. Maak de asperges schoon, halveer in de lengte en schep om met een halve eetlepel olie.
Verhit de grillpan op hoog vuur. Gril de aubergine in 2 delen 5-7 min., keer halverwege. Gril de paprika en asperge 3-4 min., keer halverwege. Gril de ui 4-5 min., keer halverwege. Schep alle groenten in een grote mengkom.
Halveer ondertussen de krieltjes. Giet de tonijn af en laat uitlekken. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Ris de tijmblaadjes van de takjes en meng met 2 el citroensap, het -rasp, de honing en ⅓ van de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de gegrilde groenten om met de tonijn, krieltjes en dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout en besprenkel met de rest van de olie.
bereidingstip:
vegantip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg krieltjes
1 aubergine
6 el Carapelli Bio extra vergine olijfolie
1 rode paprika
1 rode ui
350 g verse groene asperges
320 g tonijn in water in blik
1 biologische citroen
2 takjes verse tijm
1 el honing
Dit heb je nodig
grillpan