Vegan ontbijtcake met frambozen en notencrumble (advertorial)
Cake in de ochtend. Daar word je toch blij van? Zeker met deze ontbijtcake, gemaakt met frambozen en een crunchy crumble van havermout en nootjes.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de frambozen ontdooien. Smelt de kokosolie. Doe 200 g havermout in de keukenmachine of het hakmolentje van de staafmixer en mix in 30 sec. fijn. Meng in een kom de fijne havermout met de rest van de havermoutvlokken, het amandelmeel, de bakpoeder, kardemom, kokosolie, ⅘ van de ahornsiroop en eventueel zout. Roer goed door.
Bekleed de vorm met bakpapier. Meng ¾ van het havermoutmengsel met 100 g plantaardige variatie op kwark en verdeel gelijkmatig over de vorm. Bak ca. 10 min. in de oven.
Hak ondertussen de noten grof en meng met de rest van het havermoutmengsel tot een crumble. Haal de bodem uit de oven. Meng de frambozen met de rest van de ahornsiroop en verdeel erover. Bestrooi met de notencrumble en bak nog ca. 40 min. in de oven.
Laat de ontbijtcake 1 uur afkoelen. Snijd in stukken en serveer met de rest van de plantaardige variatie op kwark.
Vegan ontbijtcake met frambozen en notencrumble (advertorial)
Cake in de ochtend. Daar word je toch blij van? Zeker met deze ontbijtcake, gemaakt met frambozen en een crunchy crumble van havermout en nootjes.
null porties
375 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de frambozen ontdooien. Smelt de kokosolie. Doe 200 g havermout in de keukenmachine of het hakmolentje van de staafmixer en mix in 30 sec. fijn. Meng in een kom de fijne havermout met de rest van de havermoutvlokken, het amandelmeel, de bakpoeder, kardemom, kokosolie, ⅘ van de ahornsiroop en eventueel zout. Roer goed door.
Bekleed de vorm met bakpapier. Meng ¾ van het havermoutmengsel met 100 g plantaardige variatie op kwark en verdeel gelijkmatig over de vorm. Bak ca. 10 min. in de oven.
Hak ondertussen de noten grof en meng met de rest van het havermoutmengsel tot een crumble. Haal de bodem uit de oven. Meng de frambozen met de rest van de ahornsiroop en verdeel erover. Bestrooi met de notencrumble en bak nog ca. 40 min. in de oven.
Laat de ontbijtcake 1 uur afkoelen. Snijd in stukken en serveer met de rest van de plantaardige variatie op kwark.
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g diepvries frambozen
75 g kokosolie
225 g grove havermoutvlokken
75 g amandelmeel
2 tl bakpoeder
1 tl gemalen kardemom
5 el ahornsiroop
250 g Alpro plantaardige variatie op kwark
75 g ongezouten notenmix
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine
bakpapier
lage bakvorm (20 x 20 cm)