Vegan ontbijtcake met frambozen en notencrumble (advertorial)
bewaar
bewaar

Vegan ontbijtcake met frambozen en notencrumble (advertorial)

Cake in de ochtend. Daar word je toch blij van? Zeker met deze ontbijtcake, gemaakt met frambozen en een crunchy crumble van havermout en nootjes.

15 min. bereiden / 50 min. oventijd / 1 uur wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de frambozen ontdooien. Smelt de kokosolie. Doe 200 g havermout in de keukenmachine of het hakmolentje van de staafmixer en mix in 30 sec. fijn. Meng in een kom de fijne havermout met de rest van de havermoutvlokken, het amandelmeel, de bakpoeder, kardemom, kokosolie, ⅘ van de ahornsiroop en eventueel zout. Roer goed door.

Bekleed de vorm met bakpapier. Meng ¾ van het havermoutmengsel met 100 g plantaardige variatie op kwark en verdeel gelijkmatig over de vorm. Bak ca. 10 min. in de oven.

Hak ondertussen de noten grof en meng met de rest van het havermoutmengsel tot een crumble. Haal de bodem uit de oven. Meng de frambozen met de rest van de ahornsiroop en verdeel erover. Bestrooi met de notencrumble en bak nog ca. 40 min. in de oven.

Laat de ontbijtcake 1 uur afkoelen. Snijd in stukken en serveer met de rest van de plantaardige variatie op kwark.

bewaartipJe kunt de cake in een luchtdichte bak 3 dagen bewaren.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan ontbijtcake met frambozen en notencrumble (advertorial)

Cake in de ochtend. Daar word je toch blij van? Zeker met deze ontbijtcake, gemaakt met frambozen en een crunchy crumble van havermout en nootjes.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig