Bananenbroodtulband met noten
Fan van bananenbrood? Maak het extra lekker met kardemom, noten en frambozen!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Spray de tulbandvorm in met de bakspray.
Pel en prak de rijpe bananen. Zeef het zelfrijzend bakmeel en de kardemom boven een grote kom. Meng de banaan, het amandelmeel, het kokosrasp, de olie, honing en het zout erdoor. Hak de noten grof en schep met de frambozen door het beslag.
Verdeel het beslag over de tulbandvorm en bak de tulband in ca. 50 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven. Controleer na 45 min. op gaarheid door er de satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de tulband gaar. Laat de tulband 45 min. akoelen in de vorm en haal hem er dan uit. Laat verder afkoelen. In totaal duurt dit ca. 1 uur.
Bananenbroodtulband met noten
Fan van bananenbrood? Maak het extra lekker met kardemom, noten en frambozen!
null personen
275 kcal
10 min. bereiden
60 min. wachten
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Spray de tulbandvorm in met de bakspray.
Pel en prak de rijpe bananen. Zeef het zelfrijzend bakmeel en de kardemom boven een grote kom. Meng de banaan, het amandelmeel, het kokosrasp, de olie, honing en het zout erdoor. Hak de noten grof en schep met de frambozen door het beslag.
Verdeel het beslag over de tulbandvorm en bak de tulband in ca. 50 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven. Controleer na 45 min. op gaarheid door er de satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de tulband gaar. Laat de tulband 45 min. akoelen in de vorm en haal hem er dan uit. Laat verder afkoelen. In totaal duurt dit ca. 1 uur.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 bananen
150 g zelfrijzend bakmeel
1 tl gemalen kardemom
200 g amandelmeel
50 g Puur Natuur kokosrasp
3 el arachideolie
150 ml vloeibare honing
½ tl zout
100 g ongebrande ongezouten notenmix
150 g diepvries frambozen
Dit heb je nodig
bakspray
tulbandvorm
sateprikker