Dadel-abrikozentartelettes met gember
Er komt geen oven te pas aan deze kleine abrikozen-gembertaartjes met dadel-amandelbodem.
Aan de slag
Verwijder de pitten uit de dadels. Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Voeg de dadels en cacao toe en mix alles tot een samenhangend, stevig deeg. Rol hiervan met natte handen 10 gelijke balletjes en druk ze plat. Vorm er bodempjes van 5 cm doorsnede van met een opstaand randje. Leg op een met bakpapier bekleed bord en zet tot gebruik in de koelkast.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Doe de abrikozen met 1½ el limoensap (voor 10 stuks), de stemgember en 1½ el gembersiroop (voor 10 stuks) uit het potje in de keukenmachine en maal tot een gladde vulling. Verdeel de vulling over de bodempjes. Meng het kokos- en limoenrasp door elkaar en bestrooi de tartelettes ermee.
Dadel-abrikozentartelettes met gember
Er komt geen oven te pas aan deze kleine abrikozen-gembertaartjes met dadel-amandelbodem.
null porties
210 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de pitten uit de dadels. Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Voeg de dadels en cacao toe en mix alles tot een samenhangend, stevig deeg. Rol hiervan met natte handen 10 gelijke balletjes en druk ze plat. Vorm er bodempjes van 5 cm doorsnede van met een opstaand randje. Leg op een met bakpapier bekleed bord en zet tot gebruik in de koelkast.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Doe de abrikozen met 1½ el limoensap (voor 10 stuks), de stemgember en 1½ el gembersiroop (voor 10 stuks) uit het potje in de keukenmachine en maal tot een gladde vulling. Verdeel de vulling over de bodempjes. Meng het kokos- en limoenrasp door elkaar en bestrooi de tartelettes ermee.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g medjouldadels
150 g ongebrande amandelen
2 el cacaopoeder
1 limoen
150 g gewelde abrikozen zonder pit
3 bolletjes Chinese stemgember
1½ el Puur Natuur kokosrasp
Dit heb je nodig
keukenmachine
bakpapier